Didžiosios Britanijos federacija nesutiko priimti „Betsafe-LKL“ komandų
Foto: Betsafe-LKL

Didžiosios Britanijos federacija nesutiko priimti „Betsafe-LKL“ komandų

Autorius: LKL.lt
2023-03-16

Vasario mėnesį vykusiame LKL Valdybos narių posėdyje, buvo pristatyta idėja kai kurias „Betsafe-LKL“ čempionato rungtynes surengti užsienyje.

LKL valdyboje tokia idėja sulaukė palaikymo ir „Betsafe-LKL“ rungtyniaujanti Alytaus „Wolves“ ekipa planavo jau balandžio mėnesį vienerias iš reguliariojo sezono rungtynių žaisti Londono mieste. Tačiau pagal FIBA taisykles, tam, kad tokios rungtynės įvyktų, reikia gauti Lietuvos krepšinio federacijos, priimančios šalies krepšinio federacijos bei FIBA pritarimus.

Lietuvos krepšinio lygai susisiekus su FIBA bei Lietuvos krepšinio federacijai oficialiai pritarus tokiems planams, koją pakišo Didžiosios Britanijos krepšinio federacija, kuri dėl per trumpo pasiruošimo laiko, nesutiko priimti „Betsafe-LKL“ čempionate rungtyniaujančių komandų.

„Apgailestaujame, jog pirmasis bandymas buvo nesėkmingas, bet tokios idėjos ateityje neatsisakome. Ir toliau bendrausime su Didžiosios Britanijos ir kitų šalių federacijomis, jei tokiai idėjai ir toliau iniciatyvą rodys „Betsafe-LKL“ čempionate rungtyniaujančios komandos“, – sakė Lietuvos krepšinio lygos generalinė direktorė Rasa Liuimienė.

Pirmųjų rungtynių užsienyje idėją LKL Valdybos posėdyje pristačiusios Alytaus „Wolves“ komandos prezidentas Rimantas Kaukėnas teigia, kad klubas yra pasiruošęs surengti rungtynes, jei tik tam būtų gautas leidimas, todėl tokio renginio planų ateityje neatsisako.

„Norėjome ir vis dar norime surengti pirmąsias oficialias Lietuvos krepšinio lygos rungtynes už Lietuvos ribų. Atlikome visus pasiruošimo darbus: suderinome renginį su LKL, Lietuvos krepšinio federacija, FIBA, varžovų komandos vadovais, sutarėme su Londono arena, bilietų platintoju, pasiruošėme planą techniniam įgyvendinimui, kelionei, bilietų prekybai, turinį žiniasklaidai ir socialiniams tinklams keliomis kalbomis, užmezgėme santykį su bendruomenėmis Anglijoje“, – teigia „Wolves“ prezidentas Rimantas Kaukėnas.

„Glaudžiai bendradarbiavome su LKL ir LKF vadovais visą šį laiką, siekdami kartu sukurti istorinį įvykį. Deja, bet paskutinę minutę gavome neigiamą atsakymą iš Didžiosios Britanijos krepšinio federacijos, dėl ko mūsų planams nėra uždegama žalia šviesa. Iš mūsų pusės, tai nereiškia, kad šis projektas niekada nebus įgyvendintas, bet kol kas leidimo tam neturime“, – priduria R. Kaukėnas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris