Išretėję „Gargždai“ pateikė staigmeną – skėlė antausį „Wolves“ ekipai
Foto: Nuotr.: K.Linkevičiūtė

Išretėję „Gargždai“ pateikė staigmeną – skėlė antausį „Wolves“ ekipai

Autorius: LKL.lt
2023-03-21

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) antradienį vyko itin dramatiškos rungtynės, kuriose retą bei sunkią pergalę pasiekė „Gargždai“ (5-18).

Namų arenoje jie 85:82 (23:20, 22:17, 27:25, 13:20) skėlė antausį Alytaus „Wolves“ (15-8) klubui.

Taip „Gargždai“ nutraukė dviejų nesėkmių seriją „Betsafe-LKL“, o Alytaus komanda kluptelėjo antrąsyk paeiliui – prieš tai pralaimėjo Jonavos „CBet“.

Ši pergalė labai svarbi „Gargždams“, kurie siekia nenusiristi į paskutinę turnyro lentelės vietą. „Wolves“ dabar pergalėmis ir pralaimėjimais susilygino su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“ bei dalijasi 3–4 vietas.

Jau nuo mačo pradžios Gargždų ekipa šovė į priekį 8:2, nors „Wolves“ legionieriai skirtumą ir mažino – 8:10. Joshua Newkirkas išnaudojo savo šansus, dar du taškus pridėjo Mantas Ruikis, o baudų metimus realizavo Šarūnas Beniušis – 18:10. Iki ketvirčio pabaigos „Wolves“ deficito taip ir nepanaikino (20:23), o Marius Runkauskas bei J.Newkirkas antrojo kėlinio pradžioje smeigė po tolimą metimą – 31:22.

Adas Juškevičius bei Kristupas Žemaitis pabandė atsakinėti tuo pačiu, tačiau apčiuopiamo rezultato tai nedavė – Isiah Osborne‘as skirtumą pirmąsyk didino iki dviženklio – 38:28. Į ilgąją pertrauką „Wolves“ nešėsi kiek mažesnį, tačiau gana ryškų deficitą – 37:45.

Po pertraukos atrodė, kad Alytaus ekipa rodo atsigavimo ženklus, kadangi priartėti pavyko – 42:45. Tiesa, neilgam, kadangi „Gargždai“ iškart sureagavo bei vėl pirmavo dviženkliu atotrūkiu – 55:44. Šeimininkų pranašumas tik augo (65:51), tad prieš lemiamą ketvirtį svečiai turėjo problemų – 62:72.

Lyderystę rodęs A.Juškevičius ėmė gelbėti „Wolves“ – pataikė tritaškį, o vėliau provokavo ir pražangą – 68:74. Svarbius taškus pelnė E.Buckneris bei A.Beručka, tuo tarpu „Gargždų“ atakos strigo. Intriga kilo į dar aukštesnį lygį po to, kai baudas realizavo Eigirdas Žukauskas – 74:76.

Kėlinys įpusėjo, šeimininkai niekaip nerado kelių puolime, o A.Juškevičius pelnė dar tašką po Povilo Šakinio techninės pražangos – 75:76. Galiausiai prasidėjo įtempčiausios minutės, kuriose tvyrojo lygybę – 80:80. E.Žukauskas po ilgos pertraukos išvedė į priekį „Wolves“ (82:80) ir nors atrodė, kad šeimininkai stokoja jėgų, M.Runkauskas pataikė iš toli – 83:82. E.Žukauskas nebuvo tikslus, A.Caveris – taip pat, tad šalia pergalės buvo šeimininkai.

M.Runkauskas toliau rodė šaltus nervus, pakartojo savo pramestą metimą ir taip kone tvirtino laimėjimą savo ekipai – 85:82. Liko 5 sek., „Wolves“ ataka strigo ir jų nebeišgelbėjo.

Šeimininkų gretose ryškiausiai žaidė 26 taškus pelnęs J.Newkirkas, 21 pridėjo Š.Beniušis, 20 – I.Osborne‘as. Julius Kazakauskas atkovojo net 14 kamuolių.

„Wolves“ labai trūko Jeffery Tayloro indėlio – legionierius pataikė 1 metimą iš 11, dar realizavo baudą bei rinko -7 naudingumo balus.

Puolime gargždiškiai atkovojo dvigubai daugiau kamuolių nei oponentai – 16.

„Gargždams“ nepadėjo Jylanas Washingtonas, Rodney Purvisas ir Giedrius Staniulis. „Wolves“ vertėsi be Regimanto Minioto, Marcoso Delios, Vitalijaus Kozio.

„Gargždai“: Joshua Newkirkas 26 (4/7 trit., 5 rez. perd.), Šarūnas Beniušis 21 (7 atk. kam.), Isiah Osborne‘as 20 (4/7 trit.), Marius Runkauskas 10, Julius Kazakauskas 4 (14 atk. kam.), Mantas Ruikis ir Aurimas Urbonas – po 2.

„Wolves“: Eigirdas Žukauskas ir Ericas Buckneris – po 16, Arnas Beručka 14, Adas Juškevičius 12 (2/8 trit.), Kristupas Žemaitis 10, Ahmadas Caveris (8 atk. kam., 8 rez. perd.).

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris