„Betsafe-LKL“ reguliariojo sezono spėlionė – ar MVP titulas atsidurs J. Garretto rankose?
Foto: Betsafe-LKL

„Betsafe-LKL“ reguliariojo sezono spėlionė – ar MVP titulas atsidurs J. Garretto rankose?

Autorius: LKL akademija powered by Citadele
2023-04-01

„Betsafe-LKL“ reguliarus sezonas milžiniškais žingsniais artėja į pabaigą ­– likus daugiau nei mėnesiui iki paskutiniųjų reguliariojo sezono rungtynių, turnyrinėje lentelėje darosi karšta. Į trečiojo rato rungtynes komandos žengė su didesne motyvacija, kokybiškesniu žaidimu ir išmoktomis pamokomis.

Amžinas klausimas Lietuvos krepšinio pasaulyje yra vienas – ar Lietuvos krepšinio lyga yra sustiprėjusi? Turbūt kiekvieno krepšinio fano, eksperto ar komentatoriaus atsakymas būtų skirtingas, tačiau galime žvelgti į šį klausimą per fakto prizmę.

Lygos sustiprėjimą yra sunku nusakyti, nes reikia brėžti tam tikras linijas, pagal kurias būtų galima tai argumentuoti, todėl kviečiame į tai pažvelgti per konkurencingumo spektrą.

Šio sezono „Betsafe-LKL“ – netikėtumų, naujovių ir įvairių stebinančių įvykių reiškinys. Kiekviena atkarpa yra tarsi naujos komandos blykstelėjimas arba nuosmukis, kuris audrina kiekvieną krepšinio mylėtoją. Sakyti, jog šiuo metu viskas yra aišku, būtų ne tik prastas vertinimas, bet ir tiesiog faktinė klaida. Kad to išvengtume, būtų verta žvilgtelti į dabartinę reguliaraus sezono lentelę.

Šiuo metu reguliariojo sezono lentelėje konkurencija liejasi per kraštus. Dėl pirmos vietos turnyrinėje lentelėje vis dar kaunasi Kauno „Žalgirio“ (20-4) ir Vilniaus „Ryto“ (19-5) ekipos. Svarbu pabrėžti, jog vilniečiai jau du kartus įveikė žaliai baltais marškinėliais pasipuošusius krepšininkus.

Artimiausias šių Lietuvos grandų derbis mūsų dėmesį trauks jau balandžio 17d. Kaune, kur šios ekipos susitiks trečiąjį kartą. Kas kam mojuos dar neaišku, bet nuostabi atmosfera ir gražus reginys – garantuotas.

Trečioje vietoje šiuo metu yra Alytaus „Wolves“ ekipa (16-8), nuo kurios tik viena pergale atsilieka ketvirtą ir penktą vietą besidalinančios Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ (15-9) ir Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ (15-9) komandos.

Reguliariojo sezono lenktynėse aktyviai dalyvauja ir Jonavos „Cbet“ (14-10), kuri šiuo metu yra šeštoje vietoje.

Kova verda ir antroje turnyrinės lentelės pusėje. Septintą-devintą vietas šiuo metu dalinasi Klaipėdos „Neptūnas“ (11-13) ir Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (11-13), o į aštuntuko duris beldžiasi „Šiauliai“ (10-14), kurie šiuo metu yra devintoje.

Šioje reguliariojo sezono stadijoje niekas nėra aišku, tad nusprendėme pakalbinti visiems gerai žinomus krepšinio ir pramogų pasaulio žmones, kurie pasidalino savo spėjimais, kaip reguliariojo sezono pabaigoje susidėlios pirmasis komandų ketvertukas ir kas jų manymu taps reguliaraus sezono naudingiausiuoju žaidėju.

Visiems gerai žinomas krepšinio komentatorius Tautvydas Šležas teigia, jog pirmoje vietoje ir toliau išliks „Žalgiris“:

„Ši ekipa šiuo metu be klausimų yra stipriausia „Betsafe-LKL“ komanda, kuri savyje turi Eurolygos talento ir gilios rotacijos, todėl savo pozicijos neužleis.

„Rytas“ pasipildė kokybiškais naujokais, tai jiems leis išlaikyti antrą poziciją. „Wolves“ komanda yra viena rimčiausių konkurenčių visiems grandams. „7bet-Lietkabelis“ natūraliai atsiduria ketvirtoje vietoje, nes įdirbio ir ramybės yra kur kas daugiau nei Utenoje“.

Reguliariojo sezono naudingiausio žaidėjo titulą T. Šležas prognozuoja Jonavos ekipos krepšininkui Jeffery Garrettui:

„Nerealūs komandiniai pasiekimai visą sezoną, neįtikėtina kantrybė, profesionalumas iš pačio krepšininko pusės, o prie to pridėjus ir puikų charakterį – iš jo gaunasi receptas tiek asmeninei, tiek komandinei sėkmei“.

Nuomonės, jog pirmąją vietą lentelėje išlaikys Kauno „Žalgiris“ laikosi ir visiems gerai žinoma Lietuvos moterų krepšinio žvaigždė Gintarė Petronytė:

„Pirmąją vietą skiriu „Žalgiriui“, nors jiems šiuo metu ir nebus lengva ją išlaikyti, kadangi didelė koncentracija yra ir Eurolygai, bet manau, kad vienaip ar kitaip jie „Betsafe-LKL“ viršūnėje išliks.

 „Ryto“ ekipa antroje sezono pusėje rodo ir rodys vis geresnį žaidimą, įsivažiuos naujokai ir, manau, jog lengvų taškų tikrai nebedalins. „7bet – Lietkabelis“ įrodinėja savo lygį ne tik Lietuvoje, bet ir Europos lygmenyje, tad žemiau trečios vietos nukristi neturėtų.

Ketvirtoji vieta ir reguliaraus sezono titulas G. Petronytės nuomone atitenka Jonavos „Cbet“ komandai:

„Naudingiausias žaidėjas, manau, bus Jeffery Garrettas, nes visą sezoną rodo užtikrintą, naudingą ir, svarbiausia, stabilų žaidimą, o komanda jau ne kartą įrodė savo lygį, kad yra pavojinga kiekvienam varžovui“.

Savo spėjimais pasidalino ir krepšinio komentatorius Tautvydas Kubilius.

„Nors kauniečių akcentas šiuo metu yra Eurolyga, tačiau pirmąją vietą jie turėtų išsaugoti. Esminis bus trečiojo rato susitikimas su Vilniaus „Rytu“, į kurį „Žalgiris“ pažiūrės itin rimtai ir būtent pergalė tarpusavio rungtynėse turėtų tapti lemtinga.

Sostinės klubas jau yra baigęs tarptautinį sezoną, todėl visa koncentracija yra sutelkta Lietuvos krepšinio lygai. Atotrūkis tarp vilniečių ir likusių komandų jau yra ganėtinai didelis, todėl nepanašu, kad „Rytas“ trečiajame rate barstys taškus.

Trečiąją vietą turėtų užimti „Wolves“ komanda, o jų pagrindinis varžovas bus „7bet-Lietkabelis“. Čia taip pat itin svarbios tarpusavio rungtynės, kurios vyks prieš pat lemiamas panevėžiečių Europos taurės aštuntfinalio rungtynes. Būtent tai gali tapti „Wolves“ pranašumu, o turint dviejų pergalių rezervą ir tarpusavio pranašumą sunku įsivaizduoti Alytaus klubą krentant žemyn“. Aukščiau esančių komandų panevėžiečiai neaplenks, o žemiau nukristi taip pat neturėtų.

Jonavos klubui stinga stabilumo, o uteniškiai šiuo metu išgyvena pokyčius sudėtyje, todėl naivu tikėtis jų gero finišo reguliariajame sezone“.

MVP titulas ir T. Kubiliaus nuomone turėtų keliauti į Jonavą:

„Naudingiausiu žaidėju, manau, kad taps Jeffery Garrettas. Jo įtaka Jonavos komandos rezultatams yra neginčijama ir nėra priežasčių galvoti, kad šie skaičiai nukris per paskutinius turus“.

Savo nuomonę išreiškė ir muzikos prodiuseris, ištikimas krepšinio žiūrovas Jonas Nainys.

Pastarojo manymu, pirmoje vietoje išliks Kauno „Žalgirio“ ekipa. Iškart po jų, antroje turnyrinės lentelės vietoje, bus Vilniaus „Ryto“ komanda. Trečioji vieta prognozuojama Alytaus „Wolves“ ekipai, o ketvirtąją vietą J. Nainys skiria Jonavos klubui, kuris šį sezoną visus stebina nebe pirmą kartą.

Jis pritaria ir kitų pašnekovų nuomonei, jog reguliariojo sezono MVP titulas bus Jeffery Garretto rankose.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris