Kovo MVP – T. Lambrechtas: „Jutau, kad svarbi rolė kris ir ant manęs“
Foto: Betsafe-LKL

Kovo MVP – T. Lambrechtas: „Jutau, kad svarbi rolė kris ir ant manęs“

Autorius: LKL.lt
2023-04-02

„Betsafe-LKL“ čempionate prabėgo kovo mėnuo, o mėnesio MVP laurai antrą kartą iš eilės keliauja į Kėdainius.

Kovo MVP – Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ lyderiu pastaruoju metu tapęs Timas Lambrechtas. Vasario mėnesio naudingiausiu žaidėju tapo kitas kėdainiečių atstovas – Deshawnas Freemanas.

Legionierius iš Belgijos smarkiai pagerino savo skaičius, traumą patyrus komandos vedliui Artūrui Žagarui, kurio sugrįžimo data išlieka neaiški.

25-erių puolėjas per ketverias rungtynes pelnydavo po 19 taškų (68 proc. dvit, 40 proc. trit.), atkovodavo 11,3 kamuolio, išdalindavo 4,8 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo net 31,5 naudingumo balo. Tai – geriausias naudingumo balų vidurkis tarp visų šio sezono mėnesio MVP laimėtojų.

Belgo atstovaujamas Kėdainių klubas kovą iškovojo dvi pergales iš keturių galimų. 11 laimėjimų ir 13 nesėkmių šiuo metu turintys kėdainiečiai žengia aštuntoje pozicijoje ir dėl vietos atkrintamosiose stumdosi su tiek pat pergalių turinčiu Klaipėdos „Neptūnu“ bei per vieną laimėjimą atsiliekančiais „Šiauliais“.

Paskutinį kartą „Betsafe-LKL“ atkrintamosiose „Nevėžis-Optibet“ varžėsi jau gana seniai – prieš penkerius metus, o pirmąjį legionieriaus sezoną žaidžiantis T. Lambrechtas sieks nutraukti šią nemalonią tendenciją.

Portale LKL.lt – pokalbis su geriausiu „Betsafe-LKL“ mėnesio krepšininku.

– Kovas buvo nuostabus mėnuo jums asmeniškai. Kaip jaučiatės tapęs naudingiausiu žaidėju?

– Turėjau kažkiek MVP apdovanojimų Belgijoje, bet niekada tokioje geroje lygoje kaip „Betsafe-LKL“. Man tai didelis pasiekimas, esu laimingas, galėdamas tai padaryti Lietuvoje. Po to, kai Žagaras iškrito, visi turėjome pasitempti, taip mėginau daryti ir aš.

– Geriausią pasirodymą surengėte su Prienų „Labas GAS“ (25 taškai, 15 atkovotų kamuolių, 45 naudingumo balai ir pergalė 112:105 po pratęsimo, – aut.). Ar pamenate geresnes savo rungtynes ir kaip jautėtės žaisdamas tokį nuostabų mačą?

– Vėlgi, esu turėjęs gerų rungtynių, bet ne tokiame lygyje. Smagu matyti, kad galiu padėti komandai taip, kaip padedu dabar. Žinoma, jausmas puikus, bandau jį pagauti kiekvienose rungtynėse.

– Jūsų komanda laimėjo dvejas iš ketverių rungtynių, o to kol kas pakanka, kad išliktumėte aštuntuke. Kaip apibūdintumėte visos komandos mėnesį?

– Bandome patekti į atkrintamąsias, todėl tikslas – neatsilikti nuo „Šiaulių“ ir „Neptūno“. Dvi pergalės iš keturių mums yra labai gerai. Turėjome neblogą mačą ir su „7bet-Lietkabeliu“. Net su geresnėmis komandomis esame rungtynėse, bet pabaigoje jas paleidžiame. Turime mėginti geriau užbaigti mačus prieš stiprias komandas. Tikriausiai būtent šioje vietoje mums labiausiai pritrūksta Žagaro.

– Jūsų statistika šovė viršun iškritus A. Žagarui. Ar visa tai įvyko natūraliai, ar treneriai planavo akcentuoti būtent jūsų žaidimą?

– Viskas vyko natūraliai. Kai turi tokį žaidėją, kaip Žagaras, žinai, kad jis bus pagrindinis vyrukas, žinai, kad turi padaryti viską, kad galėtum padėti komandai kitais būdais. Kai jis iškrito, jutau, kad svarbi rolė kris ir ant manęs. Mėginu pateisinti tai.

– Kaip apibūdintumėte santykius su Gediminu Petrausku ir kaip jis padeda atskleisti jums potencialą?

– Turime gerus santykius nuo pat sezono pradžios. Kai čia atvykau, jis aiškiai pasakė, ko iš manęs nori, kokie turėtų būti mano ir komandos tikslai sezonui. Vis dar turiu silpnų vietų, jis bando padėti man tobulėti. Per sezoną jau daug patobulėjau, tai pasimatė paskutinį mėnesį.

– Pastaruoju metu šlubuoja jūsų gynyba – seniai praleidote mažiau nei 80 taškų. Ar tai kelia nerimą? Galbūt labiau koncentruojatės į stiprų puolimą?

– Kaip ir sakėte, mes esame į puolimą orientuota komanda, bet tai negali būti vienintelis dalykas, ties kuriuo koncentruojamės. Jei norime patekti į atkrintamąsias, turime pagerinti gynybą, laikytis trenerio taisyklių labiau, nes vis dar daug klystame. Tai negali nutikti prieš geras komandas, nes tuomet visada praleisime po 100 taškų.

– Laukia intensyvus balandis – septynerios rungtynės tęsiantis lenktynėms dėl atkrintamųjų. Kiek pasitikėdami savimi žengiate į šį svarbų periodą?

– Mums netrūksta pasitikėjimo savimi, visą sezoną tobulėjame, augame stabilia kreive aukštyn. Karts nuo karto turėjome ir prastesnių rungtynių, bet bendrai augame, kaip komanda, komandos chemija gerėja, ji puiki. Nesame dėl to susirūpinę. Eisime į rungtynes ir darysime viską, ką galime, kad pakeistume Žagarą kuo ilgesniam laikui. Kai jis grįš, toliau kovosime dėl atkrintamųjų.

– Kokių ambicijų turite likusiai sezono daliai?

– Žinoma, norime patekti į atkrintamąsias, ypač su tokia komanda, kur turime daug jaunų žaidėjų, daug tobulintinų aspektų. Jei ten būsime, viskas priklausys nuo kelių rungtynių. Kas žino, kaip ten viskas susiklostys. Bet kuri komanda, kuri žais prieš mus, turės būti pasiruošusi mūsų konkurencijai.

– Tai jūsų pirmieji metai, kaip legionieriui, sezonas artėja prie pabaigos. Ką manote apie šią patirtį?

– Nežinojau ko tikėtis prieš atvykdamas čia. Žinoma, krepšinis Lietuvoje labai svarbus, tai buvo svarbi priežastis, kodėl čia esu. Manau, man sekasi gerai, jau reikėjo pokyčių, kažko naujo. Žaidžiant kaip legionieriui yra daugiau spaudimo, bet viskas einasi gerai. Sulaukiau daug palaikymo iš komandos, komandos draugų, trenerių štabo. Palaikymas svarbus, įrodant, kad galiu žaisti šioje lygoje. Dėl to esu tikrai laimingas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris