„Žalgiris“ trečią kartą šį sezoną sutriuškino „Šiaulius“
Foto: Betsafe-LKL

„Žalgiris“ trečią kartą šį sezoną sutriuškino „Šiaulius“

Autorius: LKL.lt
2023-04-10

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) savo jėgą dar kartą pademonstravo lyderiaujantis Kauno „Žalgiris“ (22-4). 

Kazio Maksvyčio auklėtiniai savo arenoje be didesnių nesklandumų 84:60 (19:15, 22:19, 23:10, 20:16) nugalėjo „Šiaulius“ (11-15). 

Svečiai startavo spurtu 6:0, o „Žalgiris“ pirmą kartą į priekį išsiveržė tik sužaidus aštuonias minutes, po Kevarriuso Hayeso taškų – 13:12. Antrajame kėlinyje Paulius Danusevičius tritaškiu mažino skirtumą iki minimalaus (25:26), bet jam tolimu metimu atsakė ir Dovydas Giedraitis.  

Po Edgaro Ulanovo tritaškių „Žalgiris“ dukart kėsinosi į dviženklę persvarą, tačiau šios teko palaukti iki trečiojo kėlinio, kai iš toli pataikė ir Rolandas Šmitas (44:34). Tvirčiau iniciatyvą sučiupę favoritai ėmėsi nevaldomai bėgti į priekį ir netrukus jau buvo sunkiai pavejami (64:44). 

Paskutiniame ketvirtyje skirtumas sukosi apie 20 taškų ribą, o tai leido K. Maksvyčiui toliau tolygiai skirstyti minutes bei triumfuoti užtikrintai. 

„Žalgiris“ šiam mačui registravo dvylika žaidėjų, tačiau aikštėje rėmėsi tik vienuolikos pastangomis – nuo suolo pakeltas nebuvo Arnas Butkevičius. Šiaulių komandoje minučių atsirado ir jaunajam Deividui Žukauskui. 

Kauniečių minučių dalybos nepaliko vietos individualiems driokstelėjimams. Rezultatyviausiu komandoje tapo Tomas Dimša – 17 minučių, 13 taškų (1/3 dvitaškių, 3/5 tritaškių, 2/2 baudų metimų), atkovotas kamuolys, rezultatyvus perdavimas, 2 klaidos, 2 pražangos ir 7 naudingumo balai.

Kauniečiams tai buvo ketvirtoji pergalė paeiliui, o „Šiauliai“ šį sezoną nė karto nesukėlė problemų bei buvo triuškinti 96:60 ir 93:75. 

„Žalgiris“ išlieka pirmojoje turnyro lentelės vietoje, o šiauliečiai ir toliau stumdosi dėl vietos pirmajame aštuonete. 

„Žalgiris“: Tomas Dimša 13, Edgaras Ulanovas 12 (3/3 tritaškių), Kevarriusas Hayesas 11 (4/4 dvitaškių), Isaiah Tayloras (6 rez. perd.) ir Dovydas Giedraitis (3/3 tritaškių) po 9, Laurynas Birutis 8, Lukas Lekavičius 7 (8 atk. kam.).

„Šiauliai“: Kyle'as Mangasas 11 (3/8 tritaškių), Eimantas Stankevičius 9 (3/6 tritaškių), Paulius Danusevičius 9 (3/5 tritaškių, 5 atk. kam.), Radoslavas Pekovičius ir Arminas Urbutis po 8.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris