Viltis pakilti iš dugno – gyva: prieniškiai namuose patiesė „Gargždus“
Betsafe-LKL nuotr.

Viltis pakilti iš dugno – gyva: prieniškiai namuose patiesė „Gargždus“

Autorius: LKL.lt
2023-04-11

Antradienio vakarą „Betsafe-LKL“ čempionate gyvybiškai svarbią pergalę pasiekė iš paskutinės vietos pakilti siekianti Prienų „Labas GAS“ (4-22) ekipa.

Mariaus Kiltinavičiaus auklėtiniai namuose 90:77 (25:20, 22:12, 21:28, 22:17) parklupdė tiesioginius savo konkurentus „Gargždus“ (5-21) ir įnešė kiek daugiau intrigos turnyrinės lentelės apačioje.

Tai buvo vos pirmoji prieniškių pergalė namų arenoje per visą sezoną – iki šiol iškovotos trys pergalės buvo pasiektos išvykose.

Po šio mačo abi komandas skiria jau tik vienas laimėjimas. Tiesa, pirmuosius du tarpusavio susitikimus laimėjo gargždiškiai, todėl šioms ekipoms surinkus vienodą pergalių skaičių aukštesnė pozicija atiteks būtent pirmenybių debiutantams.

Tai reiškia, kad prieniškiams, norint aplenkti artimiausius varžovus ir pakilti iš lentelės dugno, per likusius septynis mačus reikės iškovoti bent dviem pergalėmis daugiau.

Sėkmingiau susitikime startavo šeimininkai, antrojo kėlinio pradžioje susikūrę dviženklę persvarą – 30:20. Po pertraukos „Labas GAS“ pranašumas tapo triuškinantis (56:35), o Povilas Šakinis buvo priverstas apriboti Joshua Newkirko žaidimo laiką dėl keturių asmeninių pražangų. 

Visgi „Gargždai“ neiškėlė baltos vėliavos ir gero puolimo dėka prieš lemiamas dešimt minučių sumažino savo deficitą iki vienženklio – 60:68. Ketvirtajame kėlinyje siautėti pradėjo brolio Mato akivaizdoje žaidęs Tauras Jogėla. Po jo 9 taškų atkarpos prieniškiai vėl galėjo pasijusti saugiau – 82:63. Kaip paaiškėjo vėliau, šios persvaros pakako iškovoti pergalei.

„Labas GAS“ ekipoje rezultatyviausias ir naudingiausias buvo dvigubą dublį surinkęs Kyanas Andersonas. Jis prie 19 taškų pridėjo net 12 rezultatyvių perdavimų, 4 perimtus kamuolius ir surinko 27 naudingumo balus.

Nugalėtojams po 15 taškų pridėjo T. Jogėla ir Karolis Giedraitis, Darius Tarvydas pelnė 13, Jordanas Williamsas – 11.

„Gargždų“ gretose išsiskyrė taip pat dvigubą dublį užfiksavęs Isiah Osborne'as. Kanadietis žaisdamas prieš buvusią savo ekipą pelnė 24 taškus, atkovojo 12 kamuolių ir surinko 25 naudingumo balus.

Pirmąjį mačą su pajūrio ekipos marškinėliais „Betsafe-LKL“ sužaidė Ernestas Jonkus. Per beveik 24 minutes jis pasižymėjo 6 taškais, 4 rezultatyviais perdavimais ir 10 naudingumo balų.

„Labas GAS“: Kyanas Andersonas 19, Tauras Jogėla ir Karolis Giedraitis po 15, Darius Tarvydas 13, Jordanas Williamsas 11, Justinas Jogminas 8.

„Gargždai“: Isiah Osborne'as 24, Šarūnas Beniušis ir Marius Runkauskas po 15, Jylanas Washingtonas 8, Ernestas Jonkus 6.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris