Trečiojoje lyderių akistatoje „Žalgiris“ revanšavosi „Ryto“ ekipai
„Betsafe-LKL“ nuotr.

Trečiojoje lyderių akistatoje „Žalgiris“ revanšavosi „Ryto“ ekipai

Autorius: LKL.lt
2023-04-17

Kauno „Žalgiris“ (23-4) trečiuoju bandymu laimėjo šio sezono Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) lyderių akistatą.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai namuose 81:75 (20:25, 20:22, 20:13, 21:15) sunkiai revanšavosi Vilniaus „Rytui“ (21-6) už du ankstesnius pralaimėjimus.

Taip žalgiriečiai, siekiantys likti pirmoje turnyro lentelės vietoje, padidino atotrūkį nuo artimiausių oponentų. Vilniečiai kol kas dviem pergalėmis lenkia Alytaus „Wolves“ (19-8) ir yra antri.

Rungtynės prasidėjo rezultatyviai ir gana lygiai. Po Gyčio Masiulio ir Gyčio Radzevičiaus metimų „Rytas“ pirmavo 16:12, vis tik Dovydas Giedraitis vėl įvedė lygybę – 16:16. Karolis Lukošiūnas buvo nubaustas nesportine pražanga, o į kėlinio pabaigą vilniečiai įgijo kol kas didžiausią savo persvarą – 25:20. Antrąjį ketvirtį „Žalgiris“ pradėjo spurtu 8:0 ir taip susigrąžino pranašumą, tuo tarpu „Rytas“ taškus pelnė tik prabėgus keturioms minutėms, kuomet tritaškį smeigė Marcusas Fosteris – 28:28. Laiminti komanda keitėsi keliskart, „Rytui“ nerimą sukėlė čiurną susižeidęs Marcusas Fosteris, tačiau prieš ilgąją pertrauką svečiai pirmavo 47:40.

Nors Laurynas Birutis bandė įnešti energijos žalgiriečių puolimui, „Rytas“ toliau didino pranašumą ir kontroliavo rungtynes – 52:44. Vis tik šeimininkai parodė reakciją, surengė spurtą 7:0 ir po Arno Butkevičiaus taškų atsiliko tik 57:58. Liko mažiau nei 3 minutės kėlinyje, Giedrius Žibėnas paprašė minutės pertraukėlės, po kurios baudų mesti stojo Ignas Brazdeikis. Tiesa, tikslą siekė vienas metimas – 58:58. Lukas Uleckas dėjimu grąžino trapų pranašumą sostinės ekipai, tačiau kėlinį tiksliai uždarė D.Giedraitis – 60:60.

„Žalgiris“ su kitu nusiteikimu žengė ant parketo lemiamu metu ir ketvirtą kėlinį pradėjo atkarpa net 13:2. Taip pranašumas pasiekė dviženklę ribą (73:62), o „Ryto“ puolimas strigo. D.Giedraitis buvo svarbus faktorius žalgiriečiams, kurie laikėsi priekyje toliau, tuo tarpu G.Žibėnas užsidirbo techninę pražangą.

Likus minutei intriga dar buvo gyva (73:78), o M.Fosteris bandė ją kurstyti dar labiau, bet jo metimas tikslo nesiekė. Sekė vilniečių klaida, tiesa, tuo pačiu atsakė I.Brazdeikis, tad tuo „Rytas“ naudojosi – 75:78. Svarbių baudų mesti stojo T.Dimša, kurio nervai neatlaikė tris kartus. Pražanga puolime fiksuota G.Masiuliui, vėliau – ir asmeninė, R.Šmitas išnaudojo vieną baudos metimą – 79:75. Pergalės žalgiriečiai nebepaleido.

„Žalgiris“: Tomas Dimša 13 (3/7 trit., 0/4 baud.), Rolandas Šmitas (7 atk. kam.) ir Dovydas Giedraitis – po 12, Kevarriusas Hayesas ir Ignas Brazdeikis – po 10.

„Rytas“: Gytis Radzevičius 17 (8 atk. kam.), Kendalle‘as McCullumas ir Justinas Gorhamas (8 atk. kam.) – po 12, Marcusas Fosteris 8 (0/4 dvit., 2/7 trit., 1 n.b.), Evaldas Kairys ir Gytis Masiulis – po 7.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris