Naujoką apšaudęs „Rytas“ triženkliu puolimu nušlavė varžovus
Foto: Betsafe-LKL

Naujoką apšaudęs „Rytas“ triženkliu puolimu nušlavė varžovus

Autorius: LKL.lt
2023-04-20

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) užtikrinta pergale savo gerbėjus nudžiugino Vilniaus „Rytas“ (22-6). 

Sostinės ekipa savo arenoje nugalėjo „Šiaulius“ (11-17) – 109:84 (23:21, 31:19, 29:20, 26:24). 

Svečių reikalus iškart sukomplikavo košmariškas Donato Sabeckio startas – įžaidėjas vos per dvi minutes surinko tris asmenines pražangas ir ilgam sėdo ant suolo. Kurį laiką „Šiauliams“ sekėsi laikytis ir be vieno savo lyderių, nes dvitaškiu kėlinį užbaigęs Kyle’as Mangasas skėlė deficitą perpus (21:23). 

Antrajame ketvirtyje skirtumas jau ūgtelėjo (40:31), o vos į aikštę grįžęs D.Sabeckis puolime užsidirbo ketvirtąją pražangą ir praktiškai baigė savo rungtynes. „Rytas“ dar iki ilgosios pertraukos sumetė net vienuolika tritaškių ir pabėgo 54:40, nors susiėmęs už alkūnės aikštelę palike Kendale’as McCullumas. 

Amerikietis ant parketo grįžo po ilgosios pertraukos, o vilniečiai išlaikė iniciatyvą savo rankose ir anksti ėmė tvarkyti formalumus. Jau ketvirtojo kėlinio pradžioje ant parketo žengė Adas Šimonis, aktyviai į žaidimą buvo įvedinėjamas ir komandos naujokas iš Kolumbijos Jaime Echenique. Šimtąjį komandos tašką pelnė Elvaras Fridrikssonas.

Rezultatyviausiu Vilniaus komandoje tradiciškai tapo Marcusas Fosteris – 19 minučių, 18 taškų (3/5 dvitaškių, 4/8 tritaškių), 4 atkovoti ir 2 prarasti kamuoliai, 2 rezultatyvūs perdavimai, 2 pražangos bei 15 naudingumo balų.

Efektyviai debiutavo ir J. Echenique, per 17 minučių pelnęs 15 taškų (7/9 dvitaškių, 1/4 baudų metimų), atkovojęs 5 ir perėmęs bei praradęs po kamuolį, 4 sykius prasižengęs ir aidint plojimams sėdęs ant suolo su 12 naudingumo balų.

Net aštuoni komandos žaidėjai pasiekė dviženklį rezultatyvumą, be šio likus tik K. McCullumui ir A. Šimoniui. Tritaškius „Rytas“ laidė 47 procentų taiklumu (15/32) ir atliko dvigubai daugiau rezultatyvių perdavimų (28:14).

Vilniečiai atsitiesė po nesėkmės Kaune ir grįžo į pergalingą kelią – iki tos išvykos buvo fiksuoti net šeši triumfai paeiliui. Tuo tarpu šiauliečiai fiksuoja kitokią atkarpą ir per devynis pastaruosius mačus yra laimėję tik kartą. 

Prastą „Šiaulių“ formą demonstruoja ir tai, kad pirmieji mačai prieš „Rytą“ buvo gerokai konkurencingesni – 80:85 bei 101:107. 

Vilniaus klubas po pergalės dar labiau įsitvirtino antroje vietoje – likus penkiems turams tiek nuo aukščiau, tiek nuo žemiau esančių varžovų skiria dvi pergalės. Tuo tarpu Antano Sireikos auklėtiniai išlieka už atkrintamųjų ribos, likdami devintoje vietoje. 

„Rytas“: Marcusas Fosteris 18 (4/8 tritaškių), Jaime Echenique 15 (7/9 dvitaškių, 5 atk. kam.), Gytis Radzevičius 13, Gytis Masiulis, Margiris Normantas (5 rez. perd.) ir Evaldas Kairys po 12, Lukas Uleckas 11, Elvaras Fridrikssonas 10 (10 rez. perd.), Kendale McCullumas (5 atk. kam., 7 rez. perd.) ir Adas Šimonis po 3.

„Šiauliai“: Arminas Urbutis 13, Antino Jacksonas 11 (6 rez. perd., 8 klaidos), Paulius Danusevičius 10 (1/6 tritaškių), Danielis Baslykas (5 atk. kam.), Donatas Sabeckis (10 minučių, 4 atk. kam., 3 rez. perd.) ir Jonas Zohore (6 atk. kam.) po 9.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris