Džentelmeniškiausiu lygos treneriu pripažintas M. Brazys: „Stengiuosi emocijas kontroliuoti visur“
Foto: Betsafe-LKL

Džentelmeniškiausiu lygos treneriu pripažintas M. Brazys: „Stengiuosi emocijas kontroliuoti visur“

Autorius: LKL.lt
2023-04-28

„Betsafe-LKL“ reguliarusis sezonas artėja prie pabaigos, o lyga, bendradarbiaudama su „Volfas Engelman“ bravoru skelbia dar vieno „fair play“ apdovanojimo laimėtoją.

Šįkart savo nuomonę išreiškus lygos teisėjams, už džentelmeniškumą sporte ir gyvenime pripažinimo sulaukė Klaipėdos „Neptūno“ vyr. treneris Mindaugas Brazys.

Pats uostamiesčio klubo strategas teigia, kad jo požiūrį ir elgesį mačo metu bendraujant su arbitrais suformavo ankstesnės patirtys.

„Reikėtų pradėti nuo to, kad būdamas asistentu treniruotėse bandydavau pateisėjauti. Truputį pajusdavau, kaip tai nėra lengva – kiek turi lakstyti, kiek sunku pamatyti, kai žaidėjai rotuoja, užstoja tau pozicijas. Kažkaip pakeičiau tą požiūrį į teisėjavimą, pamačiau, kad žmogiškumo, klaidos faktorius tikrai egzistuoja ir labai lengva suklysti, kai viskas vyksta dideliame greityje ir reikia priimti sprendimą. Pradėjau kitaip žiūrėti į teisėjų darbą, jo sunkumą, vertinti kitaip iš savo rakurso.

Gal dėl to esu labiau korektiškas treneris ir atlaidesnis už klaidas. Visgi žmonės esame ir mes, ir jie, esame bendrame laive, norime padaryti, kad procesas būtų kuo švaresnis ir kuo gražesnis. Tas požiūris automatiškai nuslopina emocijas bendravime su teisėjais, lyginant su kitais treneriais. Smagu, kad teisėjai tą mato, įvertina, smagu gauti šitą apdovanojimą“, – džiaugėsi M. Brazys.

Treneris pridūrė, kad santūrų ir pagarbų elgesį nulemia ir jo asmeniniai bruožai.

„Turbūt tai charakterio savybės, ir gyvenime nesu toks. Vietomis ribos būna peržengtos, kartais pratrūkstu, bet stengiuosi emocijas kontroliuoti visur – ne tik aikštelėje, bet ir gyvenime. Tai mano temperamentas tą dalyką nulemia. Kai žmonės patys iš savęs karštesni, tai ir reaguoja automatiškai į viską aštriau“, – sakė „Neptūno“ vairininkas.

Trenerio asistentai įvairiose komandose dažnai atlieka ir vyr. trenerio raminimo funkciją, siekiant išvengti techninių pražangų. Visgi eilėje komandų besidarbavęs specialistas tvirtina neturėjęs dažnai gesinti įsiaudrinusių vyr. trenerių.

„Man taip gyvenime sutapo, kad dirbau su treneriais, kurie nebuvo labai emocingi. Dainius Adomaitis turėjo tos emocijos, bet jis save kontroliuodavo. Nebuvo pasitaikiusi situacija, kad aš būdamas asistentu likčiau vyr. treneriu, nes jį išvarė už dvi technines. Su Rimu Kurtinaičiu irgi – gaudavo techninių, bet kad jį išvytų, irgi nelabai atsimenu tokių situacijų. Iki tokio lygio jis save prakontroliuoja. Su Mantu Šerniumi teko dirbti, jam buvo pirmieji metai, gaudavo techninių pražangų, bet labai retai. Neturėjau tokio trenerio, kurį išvarytų, nebuvo per daug ką raminti“, – pasakojo debiutinį sezoną vyr. trenerio poste bebaigiantis strategas.

M. Brazys šiame sezone tapo jau ketvirtuoju tokios nominacijos laimėtoju. Iki tol pripažinimo sulaukė Dovydas Giedraitis, Mindaugas Girdžiūnas ir Jonavos „CBet“ sirgaliai.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris