Jonaviškiai svarbią pergalę prieš „Pieno žvaigždes“ išvargo tik per pratęsimą
„Betsafe-LKL“ nuotr.

Jonaviškiai svarbią pergalę prieš „Pieno žvaigždes“ išvargo tik per pratęsimą

Autorius: LKL.lt
2023-05-02

Labai svarbią pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įsirašė Jonavos „CBet“ (17-14) ekipa, kuri svečiuose 100:98 (14:23, 29:21, 18:20, 28:25, 11:9) po pratęsimo palaužė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (8-24).

„Pieno žvaigždėms“ šis mačas nebekeitė nieko, kadangi jos jau užsitikrino 10 poziciją „Betsafe-LKL“. Didelė rungtynių reikšmė buvo „CBet“ klubui, kadangi tiek pat pergalių iki šiol turėjo Klaipėdos „Neptūnas“ (16-15), o vienodai dabar jų turi Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ (17-14).

Beje, jonaviškiai turi tarpusavio pranašumą prieš „Neptūną“ ir neturi prieš uteniškius, tad kol kas lieka šešti ir nusileidžia uteniškiams.

Jonavos ekipos dar laukia dvi namų akistatos – su Kėdainių „Nevėžiu-Optibet“ ir Kauno „Žalgiriu“. Pasvališkiai sezoną užbaigs išvykos maču Panevėžyje prieš „7bet-Lietkabelį“.

Pasvališkiai uždavė gerą toną rungtynėms ir išnaudoję baudų metimus sėkmingai atsiplėšė –23:14. Evaldo Šaulio tolimas metimas antrojo kėlinio pradžioje skirtumą pirmąsyk darė dviženkliu (26:14), tiesa, Martino Laksos ir Aurimo Majausko dėka „CBet“ mažino atsilikimą – 23:29. Svečiai vis bandė priartėti labiau, tačiau sulaukdavo atsako, vis tik Jeffery Garretto tolimas šūvis įnešė daugiau optimizmo „CBet“ prieš ilgąją pertrauką – 43:44.

Po pertraukėlės kova buvo labai lygi ir Jonavos klubas buvo persvėręs rezultatą – 55:50. Vis tik „Pieno žvaigždės“ rengė spurtą 10:0 ir vėl susigrąžino iniciatyvą į savo rankas – 60:55. Po trijų ketvirčių šeimininkai toliau pirmavo, bet tai pakeitė M.Laksos ir J.Garretto metimai – 77:72.

R.Kuksiko du tritaškiai buvo itin svarbūs pasvališkiams (78:77), tad Virginijus Šeškus buvo priverstas prašyti pertraukos. Būtent latvis toliau tempė į priekį į savo ekipą (85:83), tiesa, likus 52 sek. J.Garrettas taškais su pražanga persvėrė rezultatą – 86:85. Ekipos stojo į baudų išbandymą, o galiausiai „CBet“ brangiai kainavo J.Garretto techninė pražanga. Tiesa, po jos R.Kuksikas baudos neišnaudojo, tačiau M.Pacevičius dėjimu išplėšė pratęsimą.

Per papildomą laiką Jonavos klubas kontroliavo situaciją labiau (95:91), o R.Kuksiko metimai, kai to reikėjo, tikslo nesiekė. Artiomas Kovalovas bandė įpūsti intrigos, bet D.Bičkauskio baudos padėjo tašką.

Pasvališkiams nepadėjo koją susižeidęs Johnas Gillonas ir nugaros problemų turintis Corey Allenas.

„Pieno žvaigždės“: Jaredas Cunninghamas 26 (5/9 trit.), Rihardas Kuksikas 20 (5/11 trit.), Evaldas Šaulys ir Martynas Pacevičius (10 atk. kam.) – po 13, Martynas Zigmantavičius 9.

„CBet“: Glynnas Watsonas 19, Edvinas Šeškus 17, Goranas Huskičius 16 (5 atk. kam., 7 rez. perd.), Jeffery Garrettas 14 (14 atk. kam.), Aurimas Majauskas ir Martinas Laksa – po 13.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris