Sezoną „Betsafe-LKL“ prieniečiai uždarė garbingai pakovodami su čempionais
„Betsafe-LKL“ nuotr.

Sezoną „Betsafe-LKL“ prieniečiai uždarė garbingai pakovodami su čempionais

Autorius: LKL.lt
2023-05-04

Prienų „Labas GAS“ (4-29) komanda sužaidė paskutines šio sezono rungtynes Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).

Lygos autsaiderė namuose 86:97 (25:25, 23:19, 17:22, 21:31) metė iššūkį Vilniaus „Rytui“ (26-6), bet pabaigoje čempionų nesustabdė.

„Labas GAS“ šiomis rungtynėmis uždarė sezoną „Betsafe-LKL“, o „Rytui“ reguliariajame sezone liko susitikimas su „Gargždais“. Vilniečiai dar pretenduoja į reguliaraus sezono nugalėtojų vardą, bet tam reikės Kauno „Žalgirio“ (26-4) nesėkmių.

Susitikimo pradžioje prieniškiai nepaleido į priekį „Ryto“. Jordanas Williamsas ir Darius Tarvydas lygino rezultatą, kuomet vilniečiai pabandė atitrūkti, o Domantas Vilys pridėjo dar du taškus, kurie išvedė į priekį šeimininkus – 12:10. Nors baudų metimų dėka „Rytas“ susigrąžino pranašumą, D.Domarkas šovė iš toli (15:14), tad Giedrius Žibėnas prašė pertraukėlės. Jaime Echenique buvo vilniečių ginklas puolime, o po atkaklaus pirmojo ketvirčio buvo lygu – 25:25.

Net tris minutes „Ryto“ puolimas buvo sustingęs, o tai leido „Labas GAS“ įgyti 8 taškų persvarą – 33:25. Taškų badą nutraukti pavyko: Elvaras Fridrikssonas sumetė baudas, o vėliau šovė iš toli, Gytis Masiulis pelnė dvitaškį, tad skirtumas sparčiai tirpo – 34:37. Dabar jau Marius Kiltinavičius stabdė varžovų gerą atkarpą ir tai davė vaisių – prieniškiai atstatė solidesnę persvarą po Justino Jogmino taškų – 45:36. Skirtumas trumpam tapo dviženklis (48:38), vis tik po dviejų ketvirčių „Rytas“ buvo priartėjęs – 44:48.

Beje, pirmoje mačo dalyje prieniškiai pridėjo 10 tritaškių iš 16 (63 proc.), kai „Rytas“ – 2 iš 12 (17 proc.). Tiesa, šeimininkai metė vos 2 baudų metimus ir abu juos J.Jogminas prametė, tuo tarpu vilniečiai realizavo visus 12.

G.Radzevičius ir J.Echenique toliau traukė „Rytą“ iš duobės (49:50), tačiau tolimais šūviais Prienų ekipa toliau pildė taškų sąskaitą – 56:51. Nors vilniečiai vis kvėpuodavo į nugaras, kurį laiką „Labas GAS“ nepaleido jų pirmyn. Vis tik iki trečio kėlinio galo likus mažiau nei 3 minutėms du metimus pataikė E.Fridrikssonas – taip „Rytas“ persvėrė rezultatą – 64:63. 

Prasidėjo paskutinis ketvirtis, kur vilniečiai ėmė kontrolę į savo rankas ir visiškai dominavo. G.Masiulis realizavo tris baudas, vėliau dar ir metimus „iš žaidimo“, o galiausiai J.Echenique dėjimu galutinai žlugdė šeimininkus – 87:75. Vilniečiai susitikimą uždarė be didesnio streso. 

Vilniečiai sudėtyje neturėjo lyderio Marcuso Fosterio, nežaidė ir Benedekas Varadis bei Kendale‘as McCullumas. Prieniškiai vertėsi be kapitono Karolio Giedraičio. 

„Labas GAS“: Dominykas Domarkas (4/6 trit.) ir Domantas Vilys – po 16, Kyanas Andersonas 15 (3/6 trit.), Darius Tarvydas 13 (3/7 trit.), Tauras Jogėla ir Justinas Jogminas – po 9.

„Rytas“: Jaime Echenique 24, Gytis Masiulis 16 (8 atk. kam.), Gytis Radzevičius 14 (8 atk. kam.), Elvaras Fridrikssonas 13, Justinas Gorhamas 11.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris