A. Urbutis: „Jei kažkas nesupranta rungtynių svarbos, žodžiai nepadės“
Foto: Betsafe-LKL

A. Urbutis: „Jei kažkas nesupranta rungtynių svarbos, žodžiai nepadės“

Autorius: LKL.lt
2023-05-08

„Betsafe-LKL“ turnyrinėje jau dešimt iš dvylikos komandų žino, kokioje pozicijoje finišuos pasibaigus reguliariajam sezonui, tad liko vos vienas neatsakytas klausimas: kas pačiups paskutinįjį bilietą į atkrintamąsias varžybas?

Šis klausimas spręsis pirmadienio vakarą Kėdainiuose, kur vietos „Nevėžis-Optibet“ (13-19) ir „Šiauliai“ (13-19) aštuntos vietos likimą išsiaiškins tarpusavio akistatoje.

Nugalėtojai keliaus į ketvirtfinalio seriją su reguliarųjį sezoną laimėjusiu Kauno „Žalgiriu“, o pralaimėtojų sezonas baigsis iškart po finalinio švilpuko – jiems reikės tenkintis devintąja vieta.

Rungtynes nuo 18.30 val. tiesiogiai transliuos BTV televizija ir Go3.

Prieš „gyvenk arba mirk“ mūšį Kėdainiuose portalas LKL.lt kalbėjo su „Šiaulių“ krepšininku Arminu Urbučiu.

Šiauliečių kapitonas teigia, kad artinantis pirmadienio mačui jam neteko rūbinėje nuteikinėti komandos draugų.

„Manau, jokie žodžiai nepadės, aiškiau negali būti, kas per rungtynės laukia. Visų pirma, paskutinės rungtynės reguliariajame sezone, o dar ir tokio svarbumo. Jei kažkas to nesupranta, žodžiai nepadės“, – tvirtino A. Urbutis.

„Žinoma, jaudulys turi būti visada, bet tokias rungtynes žaisti smagu. Nėra ko bijoti. Reikia kautis ir suprasti svarbą. Kaip kiekvienas susitvarko su spaudimu yra jų asmeninis reikalas“, – pridūrė vidurio puolėjas.

Jo ekipa turi sukaupusi daugiau patirties nei Kėdainių klubas, kurio vyriausias žaidėjas yra 29-erių Deshawnas Freemanas. Beje, būtent A. Urbutis, kuriam greitai sueis 37-eri, bus vyriausias žaidėjas ant parketo.

„Labai sunku pasakyti, kaip amžius gali lemti rungtynes. Mūsų pusėje patirtis, jų pusėje – energija, jaunas užsidegimas. Būna, kad ir perdega žaidėjai, o būna kad iš entuziazmo atsiranda ir daugiau sėkmės“, – sakė A. Urbutis.

Iki šiol vykusiose šių komandų rungtynėse abu kartus triumfavo svečių komandos. Visgi „Šiaulių“ atstovas nenuvertina Kėdainių arenos atmosferos faktoriaus bei tikisi, kad mačo metu girdėsis ir palaikymo šūksniai iš šiauliečių sirgalių.

‚Žinoma, tai padeda. Kai paskutinės rungtynės yra tokios svarbios, žmonės Kėdainiuose tikrai susirinks ir duos energijos, bet mes turime būti tam pasiruošę ir savo energija atsverti tiek jų žaidimą, tiek sirgalių palaikymą.

Aš tikiuosi, kad kažkas bus ir su mumis. Mūsų sirgaliai buvo ne vieneriose rungtynėse, palaiko ir namuose, dėl ko smagu. Norėtume, kad ir Kėdainiuose būtume palaikomi“, – apie fanų svarbą kalbėjo aukštaūgis.

Ant parketo susitinka dvi puolimo komandos, praleidžiančios daugiau taškų nei įmeta, todėl A. Urbutis nesitiki, kad bus mėginama išrasti dviratį – žiūrovai greičiausiai turėtų išvysti taškų lenktynes.

„Jei įtampa labai nekaustys, taškų bus daug. Bet ir gynyboje tiek vieni, tiek kiti žais su didesne energija ir fiziškumu. Reikia žiūrėti, kaip komandos žaidė visą sezoną – abi orientuotos į puolimą, todėl kažko panašaus ir reikia tikėtis“, – būsimų rungtynių vaizdą prognozavo krepšininkas.

Dar pernai „Šiauliai“ džiaugėsi po dešimties metų pertraukos sugrįžę į „Betsafe-LKL“ ketvertuką, tačiau šiemet jau balansuoja ties patekimo į atkrintamąsias riba. Kaip reikėtų vertinti sezoną, jei būtų likta už atkrintamųjų borto?

„Nepatekimas būtų skaudus ir liūdnas pralaimėjimas. Mums tai nėra geras rezultatas, bet reikia pripažinti ir tai, kad šiemet ir komanda kita, ir lyga visai kitokia“, – konstatavo A. Urbutis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris