M. Brazys – apie patirtį prieš kameras ir kelią link vyr. trenerio posto
Foto: Betsafe-LKL

M. Brazys – apie patirtį prieš kameras ir kelią link vyr. trenerio posto

Autorius: LKL.lt
2023-05-09

Betsafe-LKL TV pokalbių rubrikoje šįkart – pokalbis su Klaipėdos „Neptūno“ vyr. treneriu Mindaugu Braziu.

Ilgą laiką asistentu įvairiuose klubuose besidarbavęs 40-metis specialistas prieš šį sezoną pirmąkart leido vasarą jau kaip vyr. treneris viename „Betsafe-LKL“ klubų. Pasak paties stratego, toks rolės pasikeitimas pasijautė jau pirmaisiais metais.

„Stipriai pasikeičia (vasara). Paprasčiausiai anksčiau būdavau daugiau tik patariamasis balsas, kai ateina konsultuotis dėl žaidėjų. O dabar turi pats su agentais, žaidėjais bendrauti, jų ieškoti sąrašuose. Gerą mėnesį laisvo laiko surijo šią vasarą“, – apie komandos komplektacijos darbus pasakojo treneris.

Per pastaruosius kelis metus M. Brazys save išbandė ir įvairiose televizijos bei interneto laidose, kuriose užėmė krepšinio eksperto vietą. Paklaustas, ar tokia patirtis gali praversti ir treniruojant komandą, „Neptūno“ varininkas neatmetė tokios galimybės.

„Gal kažkiek gali, nes pamatai viską iš šono, kaip mato žurnalistai, žiūrovai krepšinį. Tą vaizdą susidarai. Bendravimas prieš kameras, bendravimas su žiniasklaida – tą daugiau ar mažiau man reikės daryti ir kaip vyriausiajam treneriui. Kiekvienas dalykas yra savotiška patirtis ir tik prideda“, – sakė Klaipėdos ekipos vairininkas.

Retai pabrėžiama, kad M. Brazys mėgino siekti ir profesionalaus krepšininko karjeros, dvejus metus praleido ir LKL komandose. Visgi galiausiai šios svajonės atsisakęs jaunuolis palaipsniui pradėjo eiti link ten, kur yra dabar.

„Galbūt krepšinyje neturėjau tiek daug talento, kad būčiau aukščiausiame lygyje ir galvoju, kad buvo teisingas sprendimas gana anksti baigti žaisti, nors teko ir LKL lygiu pažaisti, Lenkijos aukščiausioje lygoje. Galvoju, kad teisingai nuėjau ir anksčiau pradėjau tą trenerio darbą. Gavosi, kad visą laiką, kurį būčiau žaidęs vidutiniame lygyje, investavau į trenerio darbą ir dabar priėjau prie to momento, kai tapau vyriausiuoju treneriu“, – apie svarbų karjeros posūkį kalbėjo M. Brazys.

Pilnas pokalbis su „Neptūno“ vyr. treneriu – Betsafe-LKL TV „YouTube“ kanale.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris