T. Cavanaugh sugrįžimo mače – dramatiška „Lietkabelio“ pergalė prieš „Žalgirį“
„Betsafe-LKL“ nuotr.

T. Cavanaugh sugrįžimo mače – dramatiška „Lietkabelio“ pergalė prieš „Žalgirį“

Autorius: LKL.lt
2023-05-09

Dramatišką pergalę Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) reguliaraus sezono finiše pasiekė Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (23-10).

Nenado Čanako auklėtiniai namie 87:85 (12:21, 21:24, 21:16, 33:24) apgynė tvirtovę nuo Tylerio Cavanaugh sugrįžimo sulaukusio Kauno „Žalgirio“ (28-5).

Rungtynės nebekeitė nieko nė vienai ekipai, kadangi žalgiriečiai reguliariajame sezone yra pirmi, o panevėžiečiai – ketvirti. „Žalgiris“ ketvirtfinalyje susitiks su Kėdainių „Nevėžiu-Optibet“, o „7bet-Lietkabelis“ – su Utenos „Uniclub Casino – Juventus“.

T.Cavanaugh pastarąjį kartą ant „Betsafe-LKL“ parketo buvo dar gruodžio viduryje. Sugrįžimo mače jis per 18 minučių pelnė 4 taškus, atkovojo 2 kamuolius, 3 kartus prasižengė ir rinko 1 naudingumo balą.

„Žalgiris“ vertėsi be Rolando Šmito ir Isaiah Tayloro, kurie gavo poilsio.

Būtent T.Cavanaugh pirmasis atidarė „Žalgirio“ taškų sąskaitą, o rungtynių pradžioje svečiai po truputį krovėsi pranašumą – 8:2. Tuo tarpu Jamelas Morrisas vos per kelias minutes spėjo užsidirbti tris pražangas ir sėdo ant suolo. Kevariusas Hayesas pataikė pirmą savo sezono tritaškį, o toliau tolimus metimus išnaudoję žalgiriečiai po pirmo ketvirčio pirmavo 21:12.

Arno Butkevičiaus ir Luko Lekavičiaus metimai tempė į priekį svečius (26:12), tiesa, reakciją parodė Gyorgy Golomanas bei Paulius Murauskas – 16:26. Nepaisant pastangų artėti, prieš ilgąją pertrauką panevėžiečiai atsiliko 33:45.

Nors Vytenis Lipkevičius trečią kėlinį atidarė tritaškiu, tuo pačiu atsakė Tomas Dimša, o „Žalgiris“ saugojo apčiuopiamą persvarą – 50:38. Skirtumas svyravo apie 10 taškų ribą (55:45), bet Kristianas Kullamae ir V.Lipkevičius intrigą pakurstydavo labiau. 7 taškai – tokiu atstumu panevėžiečiai priartėjo, taip ir baigėsi trečias ketvirtis – 54:61.

Intrigą panevėžiečiai kurstė vis labiau ir po K.Kullamae metimo atsiliko 63:68. Vis tik minutės pertraukėlė davė vaisių „Žalgiriui“: E.Ulanovas realizavo baudas, L.Birutis – dvitaškį su pražanga, tad skirtumas vėl buvo dviženklis – 73:63. G.Oreliko lyderystė gelbėjo šeimininkus, o A.Butkevičius po nesportinės pražangos sėdo ant suolo – 70:73. P.Murauskas skirtumą rėžė iki minimalaus (72:73), tuo tarpu G.Orelikas išvedė į priekį „7bet-Lietkabelį“ – 76:75. K.Lukošiūnas grąžino persvarą žalgiriečiams, jam atsakė G.Maldūnas, bet T.Dimša lygino rezultatą – 81:81. Liko minutė, Ž.Šakičius smeigė tritaškį, o V.Lipkevičius baudomis artino prie pergalės savo klubą – 86:81.

Likus 11 sek. D.Giedraitis paleido tritaškį, o K.Kullamae pataikė vieną baudą – 87:84. T.Dimša realizavo vieną baudos metimą, tyčia prametė antrąjį, bet kamuolį išplėšė V.Lipkevičius.

„7bet-Lietkabelis“: Gediminas Orelikas 16, Kristianas Kullamae 15 (3/7 trit.), Nikola Popovičius 13, Vytenis Lipkevičius 11 (6 atk. kam.), Željko Šakičius 8.

„Žalgiris“: Tomas Dimša 12 (3/5 trit.), Edgaras Ulanovas ir Laurynas Birutis – po 11, Achille Polonara 9 (7 atk. kam.), Ignas Brazdeikis ir Dovydas Giedraitis – po 8.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris