Kėdainiuose nelengvai laimėjęs „Žalgiris“ iškovojo bilietą į pusfinalį
„Betsafe-LKL“ nuotr.

Kėdainiuose nelengvai laimėjęs „Žalgiris“ iškovojo bilietą į pusfinalį

Autorius: LKL.lt
2023-05-15

Kauno „Žalgirio“ komanda iškovojo trečią bilietą į Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) pusfinalį.

Antrosiose ketvirtfinalio rungtynėse svečiuose 92:86 (29:18, 23:17, 22:25, 18:26) pavyko vėl nugalėti Kėdainių „Nevėžį-Optibet“. Seriją Kazio Maksvyčio auklėtiniai laimėjo „sausai“ – 2:0.

Pusfinalyje jų lauks arba Utenos „Uniclub Casino – Juventus“, arba Panevėžio „7bet-Lietkabelis“.

Tomas Dimša ir Rolandas Šmitas leido „Žalgiriui“ startuoti geriau (8:4), nors Darylas Doualla skirtumą greitai mažino tritaškiu. Tiesa, tuo pačiu atsakė Edgaras Ulanovas, prisidėjo ir I.Brazdeikis, vis tik Timas Lambrechtas neleido „Žalgiriui“ pabėgti – 14:15. Tik į kėlinio pabaigą kauniečiai po Karolio Lukošiūno šūvio ir Kevarriuso Hayeso lengvų taškų atitrūko 29:18.

Skirtumas tarp ekipų po truputį augo (37:20), o šeimininkų puolimas išgyveno stagnaciją. Lorenas Stoškevičius tritaškiu pabandė išjudinti komandos draugus, įsijungė ir kiti, tad po Tito Sargiūno metimo skirtumas tirpo iki dešimties – 31:41. Minutės pertraukėlė buvo palanki „Žalgiriui“, nes į tolimų metimų atkarpą įsitraukė Ignas Brazdeikis, o į ilgąją pertrauką kauniečiai išėjo pirmaudami tvirtai – 52:35.

Kėdainių komanda intrigą dar didino (42:54), nors labiau „Žalgiris“ jų arti neprisileido. Vis tik kėliniui beveik įpusėjus T.Lambrechtas skirtumą rėžė iki vienaženklio, o dar du taškus pridėjo Deshawnas Freemanas – 52:59. D.Freemanas neišnaudojo brangių progų ir baudų metimų – jis per šį mačą jau prametė 8 kartus. „Žalgiris“ taip atgavo dviženklį pranašumą ir po trijų ketvirčių pirmavo 74:60.

Nors atrodė, kad „Žalgiris“ judės pergalės link, šias mintis į šoną vijo B.Davisono tritaškis – 69:76. D.Freemanas vėl prametė baudas, tuo tarpu Tomas Dimša pridėjo „Žalgiriui“ svarbius taškus. Vis tik ir čia lūžis neįvyko – T.Sargiūno tritaškis „Nevėžio-Optibet“ atsilikimą tirpdė iki 6 taškų – 79:85. K.Lukošiūno klaidos toliau vėlė į problemas žalgiriečius, kurie praleido B.Davisono metimą su pražanga (84:89), o žaisti liko 2 minutės.

Kai atrodė, kad T.Lambrechtas intrigą didina dar labiau (86:89), M.Valinskas klydo, o K.Lukošiūnas išpirko kaltes tolimu metimu – 92:86. „Nevėžis-Optibet“ turėjo 29 sek. gelbėtis, bet to neužteko. D.Freemanas vėl stojo mesti baudų – vėl prametė visus.

Viso per šį mačą D.Freemanas prametė net 13 baudų metimų. Visa Kėdainių ekipa pataikė 13 iš 30. 

„Nevėžis-Optibet“: Deshawnas Freemanas 16 (6 atk. kam., 0/13 baud.), Darylas Doualla, Timas Lambrechtas (12 atk. kam.) ir Bradley Davisonas (6 atk. kam.) – po 15, Marius Valinskas 10 (7 rez. perd.).

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 20 (7 atk. kam.), Lukas Lekavičius 12, Isaiah Tayloras 10, Karolis Lukošiūnas ir Ignas Brazdeikis – po 9, Laurynas Birutis 8 (7 atk. kam.).

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris