V. Šeškaus sumanumą liaupsinęs G. Huskičius: „Pusfinalyje nebejausime spaudimo – tai mūsų privalumas“
„Betsafe-LKL“ nuotr.

V. Šeškaus sumanumą liaupsinęs G. Huskičius: „Pusfinalyje nebejausime spaudimo – tai mūsų privalumas“

Autorius: LKL.lt
2023-05-20

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) atėjo karščiausias sezono momentas – jau šį vakarą startuoja pusfinalių etapas.

Viename jų susitiks Vilniaus „Ryto“ ir Jonavos „CBet“ komandos. Rungtynių pradžia – šeštadienį, 17 valandą, jas stebėkite per BTV ir Go3 platformas.

Jei Vilniaus komandos patekimas į geriausiųjų ketvertą atrodė visiškai natūralus, nes ji reguliariajame sezone liko antra, tai jonaviečiai pateikė staigmeną ir ketvirtfinalyje 2:0 eliminavo Alytaus „Wolves“.

Tam, kad šeštą vietą reguliariajame sezone užėmusi ekipa pašalintų trečiąją, prireikė daugiau nei 20 metų „Betsafe-LKL“ istorijoje.

„Manau, kad esame geroje pozicijoje. Esame nusiteikę gerai, nes šį sezoną jau užsitikrinome vietą ketverte, tad dabar nebejausime spaudimo. Tai – mūsų esminis privalumas“, – LKL.lt svetainei pripažįsta „CBet“ serbas Goranas Huskičius, pats svariai prisidėjęs prie tokio komandos pasiekimo.

Jei daug kas galėjo abejoti tokia „CBet“ sėkme prieš galingą „Wolves“, serbas sako, jog pati jo komanda dvejonių neturėjo. Jis beda pirštu į sezono rezultatus – prieš tai alytiškius pavyko nugalėti du kartus iš trijų reguliariajame sezone.

„Tikrai pasitikime savimi. Visą sezoną įrodinėjame, kad galime kovoti su visomis komandomis, mus lydi sėkmė, nors kartais ir pralaimėdavome. Vis tik dabar įrodėme, kad galime ne tik kovoti, bet ir įveikti „Wolves“ serijoje. Taip, dabar bus sunku, kaip ir kaskart pusfinaliuose, nes „Rytas“ žaidžia gerai. Jaučiu pagarbą vilniečiams, bet mes irgi turime privalumų bei šansų laimėti“, – pasitikėjimo nestokoja G.Huskičius.

Tuo tarpu vilniečiai ketvirtfinalyje 2:0 nugalėjo Klaipėdos „Neptūną“, nors serija taip pat buvo labai intriguojanti: pirmajame mače prireikė pratęsimo, o antrajame pergalė taip pat nebuvo lengva.

„Tai – atkrintamosios, čia niekas nebūna lengva, tad taip buvo ir mums. Dabar esu laimingas, kad esame kitame etape ir žiūrime į priekį. Negaliu pasakyti, kad gavome daug pamokų, tačiau svarbiausias dalykas, kurį žinome, kad reikia išlikti susikoncentravus visas 40 minučių.

Pasitikime savimi ir dabar nesižvalgome tolyn, į pusfinalį ateiname galvodami apie artimiausią mačą ir tiek. Stengsimės kopti aukštyn“, – tradicinę Giedriaus Žibėno filosofiją LKL.lt svetainei pakartojo Justinas Gorhamas.

Paklaustas, ar jį nustebino, kad pusfinalyje teks susitikti ne su „Wolves“, o su „CBet“, J.Gorhamas ilgai nedvejojo.

„Visiškai nesistebiu tuo. „CBet“ yra gera komanda, gerai treniruojama, turinti gerus žaidėjus ir visą sezoną rodanti gerą krepšinį. Šioje komandoje daug įtakos turi aukštaūgiai, ypač Garrettas, kuris yra įgudęs, tačiau į žaidimą gerai įsitraukia ir kiti žaidėjai. Jonavos žaidėjai rodo aukšto lygio kovą visą sezoną ir žino, kaip kovoti kietai“, – duoklę oponentų žaidimui atidavė „Ryto“ legionierius.

Reguliariajame sezone „Rytas“ ir „CBet“ susitiko triskart: pirmą susitikimą laimėjo Virginijaus Šeškaus kariauna, o du kitus – vilniečiai. Jei ta viena nesėkmė nekartina „Ryto“ prisiminimų, kitaip yra su Citadele KMT turnyru, kur būtent pusfinalyje „CBet“ eliminavo vilniečius.

Pasak J.Gorhamo, ši tema nėra kurstoma rūbinėje ir į praeitį „Rytas“ nesidairo.

„Kai kurių žaidėjų tuo metu dar net nebuvo komandoje, tad apie tai negalvojame. Reikia išeiti į aikštę iš naujo ir daryti tai, ką sugebame. Manau, bus smagi serija“, – sakė jis.

Savo komandos privalumą anksčiau išskyręs G.Huskičius yra realistas ir supranta, kad trūkumų taip pat galima rasti. Pasak jo, gali pasijusti jėgų stoka, kylanti iš siauros rotacijos. Vis tik to „CBet“ sieks kaip įmanoma labiau išvengti, nors reguliaraus sezono etape duobelę klubas turėjo.

„Tai normalu. Mes neturime gilios rotacijos ir ilgo suoliuko, kai kurie rungtyniauja po 30 minučių. Kartais žaidėjai tampa pavargę – tiek emociškai, tiek fiziškai. Buvo tokie momentai, bet su jais susitvarkėme. Dabar laukia serija iki trijų pergalių, tad jėgų mums prireiks ir tai bus mūsų iššūkis“, – pripažino jis.

Pats G.Huskičius žaidžia po vidutiniškai 27 minutes ir pelno 13 taškų, atkovoja 4,7 kamuolio, atlieka 4,2 perdavimo bei renka 16,6 naudingumo balo.  

„Tiek žaidžiant kartais man reikia 3 dienų atsistatyti, – juokavo G.Huskičius. – Jau anksčiau esu pastebėjęs, kad kai ateina svarbiausias ir atsakingiausias sezono metas, sukaupiu likusias jėgas ir atsidavimą bei esu varomas papildoma energija“.

Serbas per savo karjerą yra matęs įvairių trenerių, bet juokiasi, kad V.Šeškaus emocijos kartais net jam atrodo įspūdingos. Vis tik G.Huskičius prideda, kad reikia tiesiog suprasti, kad visa tai kyla iš noro laimėti.

Vienas „CBet“ vedlių atvirauja, kad norėtų, jog strategas pretenduotų į geriausio „Betsafe-LKL“ metų trenerio apdovanojimą.

„Jo puolimo filosofija yra labai sumani, jis randa būdų užpulti išnaudojant ūgio ar kitą pranašumą. Viskas nesisuka tik apie žaidimą vienas prieš vieną, jei turi tam talento, Šeškus ieško geriausios išeities susikurti laisviems metimams. Gynyboje jis stengiasi sutrikdyti varžovus keičiantis gynyboje, tad tikrai nėra lengva pulti prieš mus, nes tenka analizuoti, kas bus ir kur kamuolys judės. Sunku žaisti prieš trenerius, kuomet nuolat turi mąstyti, kas nutiks toliau“, – sakė jis.

Kas bus svarbiausia serijoje su „Rytu“?

„Mums pirmiausiai reikia sustabdyti jų bėgimą ir greitas atakas, nes tai jie daro gerai. Reikia neklysti, nes „Rytas“ tai išnaudos, o taip pat pataikyti, kad jie nenusiimtų kamuolių. Jei tik paleisime juos į greitas atakas ir leisime įsimėtyti, bus labai sunku“, – mano G.Huskičius. „Rytas“ su 93,5 taško vidurkiu yra geriausiai puolanti „Betsafe-LKL“ ekipa. Jonaviečių vidurkis – 80,5 taško. 

Tuo tarpu J.Gorhamas akcentuoja koncentracijos stoką ir susikaupimą visų rungtynių metu.

Į Vilnių amerikietis atvyko prieš du mėnesius ir jaučiasi gerai įsiliejęs į komandos gretas. Jo skaičiai per 24 minutes siekia 11,3 taško, 6,2 atkovoto kamuolio ir 15,6 naudingumo balo.

„Aš pats mėgaujuosi šiomis atkrintamosiomis, turėjome gerą seriją su „Neptūnu“ ir bandysime tęsti sezoną tiek ilgai, kiek įmanoma.

Kai atvykau čia, buvau iškart pasitiktas atvira širdimi, tai jaučiau ir komandoje, ir tiesiog mieste. Iškart galėjau jaustis komfortabiliai. Man čia patinka, noriu padėti komandai toliau būti sėkmingai“, – teigė jis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris