G. Maldūnas: „Kai žaidžiam savo arenoje viskas yra daug lengviau“
Foto: Betsafe-LKL

G. Maldūnas: „Kai žaidžiam savo arenoje viskas yra daug lengviau“

Autorius: kklietkabelis.lt
2023-05-27

Vakar, penktadienį Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ krepšininkai iškovojo pirmąją pergalę Betsafe-LKL pusfinalio serijoje ir taip ją sugrąžino į Panevėžį – ketvirtasis pusfinalio mačas su Kauno „Žalgiriu“ rytoj (sekmadienį) vyks Kalnapilio arenoje.

Rungtynes tiesiogiai nuo 17.00 valandos transliuos BTV  ir Go3.

Pirmoji pusfinalio serijos dvikova pirmadienį vyko Garliavos sporto centre, kur „Žalgiris“ pastaruoju metu žaidė kelerias savo namų rungtynes dėl užimtos savo arenos.

„Pirmos serijos rungtynės buvo gana blankios abiems komandoms, – pirmąjį mačą prisiminė Gabrielius Maldūnas, – Žaidėm neįprastoje arenoje, dėl to buvo kažkiek keista, net neatrodė, kad vyksta atkrintamosios varžybos. Daugumai mūsų tai buvo pirmos rungtynės toje salėje, galbūt ir jiems, ir mums tai sutrukdė geriau atrodyti puolime.“

Abiems ekipoms mačas nesiklostė itin gerai, tačiau kova buvo apylygė – dar ketvirto kėlinio pradžioje komandas skyrė tik trys taškai. Visgi kauniečiai galiausiai mačą perlaužė ir rezultatu 69:58 pergalę pasiekė.

„Tose rungtynėse laikėmės gana neblogai, – kalbėjo Gabas, – vienu metu ketvirtam kėliny pralaiminėjom keturiais taškais ir tada rezultatas nesikeitė kokias tris keturias minutes, nors ir gerai apsigindavom, bet nepavykdavo užpulti, galbūt to labiausiai ir pritrūko.“

Trečiadienį antrosiose serijos rungtynėse vaizdas aikštelėje jau buvo kitoks, o panevėžiečiai trečiajame kėlinyje net pirmavo septyniolikos taškų skirtumu, tačiau ketvirtajame kėlinyje svečiai įjungė aukštesnę pavarą, laimėjo 86:83 ir serijoje išsiveržė į priekį 2:0.

„Antrose rungtynėse jau grįžom į savo areną, šiek tiek atsirišo krepšys, geriau pataikėme pirmoje pusėje, kas leido mums būti rungtynėse, – apie dvikovą kalbėjo Maldūnas, – Trečiam kėliny dar labiau paspaudėm gazą, pavyko įgauti septyniolikos taškų persvarą, bet „Žalgiris“ parodė, kad yra Eurolygos komanda. Toks jau tas krepšinis, kartais užtenka papulti ant bangos ir skirtumas gali greitai ištirpti.“

Rungtynėse Panevėžyje apsilankė kiek daugiau nei trys tūkstančiai žiūrovų, o rytoj (sekmadienį) Kalnapilio arenoje „7bet-Lietkabelio“ ekipa tikisi dar didesnio palaikymo.

„Kai žaidžiam savo arenoje prie savų fanų viskas yra daug lengviau, tą bangą pagauti daug lengviau. Jie mums tikrai labai daug padeda, tikimės, kad ir rytoj bus pilna arena ir kartu su visais pavyks pasiekti pergalę“, – palaikymu džiaugėsi „7bet-Lietkabelio“ aukštaūgis.

Trečiajame serijos mače „Žalgiris“ grįžo namo, tačiau sugrįžimą apkartino panevėžiečių po atkaklios kovos iškovota pergalė rezultatu 67:66.

„Pagrindinis pergalės faktorius vakar buvo gynyba, – išskyrė Maldūnas, – puolime abi komandos, galbūt, ne taip pataikė kaip norėjo, bet ir mes, ir „Žalgiris“ tikrai agresyviai žaidžiame gynyboje ir fiziškumas labai daug lemia šioje serijoje. Šita pergalė labai svarbi ir psichologiškai, nenorėjom pralaimėti serijos sausai, nes žinome, kad tikrai esame gera komanda.“

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris