Panevėžiečių pranašumą pripažinęs V. Šeškus: „Kiekvienam treneriui labai smagu, kai prognozes gali paneigti“
„Betsafe-LKL“ nuotr.

Panevėžiečių pranašumą pripažinęs V. Šeškus: „Kiekvienam treneriui labai smagu, kai prognozes gali paneigti“

Autorius: LKL.lt
2023-05-31

Jonavos „CBet“ komanda šį sezoną jau padarė didelį darbą, kuomet Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) ketvirtfinalyje eliminavo Alytaus „Wolves“ klubą.

Kaip sakė Virginijus Šeškus anksčiau, savąjį finalą jo auklėtiniai laimėjo. Nepaisant to, jie nenuleidžia rankų ir tyliai pasvajoja apie bronzos medalius. Kad ir kaip sunku bus juos iškovoti, kadangi mažajame finale laukia akistata su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“.

Pusfinalyje jonaviečiai 0:3 neatsilaikė prieš Vilniaus „Rytą“, o panevėžiečiai 1:3 nusileido Kauno „Žalgiriui“. 

„Manau, kad specialistai normaliai šneka, jie žiūri į sudėtį ir pinigus. Normalu, kad jų tokios prognozės, nes pagal sudėtį, rotaciją, finansus „7bet-Lietkabelis“ už mus stipresnis. Visada kiekvienam treneriui labai smagu, kai tas prognozes gali paneigti. Šiais metais tą ir darome, visur iš lėto, nesigirdami bandome kažką padaryti“, – šypsojosi V.Šeškus, aplink girdėdamas, kad „CBet“ prognozuojamas serijos pralaimėjimas 0:3 ar 1:3.

Mažojo „Betsafe-LKL“ finalo serija startuos jau šį vakarą, 18.30 val., Panevėžyje. Rungtynes stebėkite BTV ir GO3 televizijose.

LKL.lt svetainėje – pokalbis su „CBet“ strategu apie atkrintamąsias, nuovargį, emocinę įtampą ir tyliai siekiamus tikslus.

– Turėdamas ribotą atsarginių žaidėjų suolą, kiek patenkintas esate tuo, kad prieš mažąjį finalą turėjote daugiau poilsio nei „7bet-Lietkabelis“?

– Faktas, kad patenkintas. Ta pertrauka mums buvo labai reikalinga, nes žaisti su tokia rotacija ir ritmu – labai sunku. Nepasakyčiau, kad mes atidavėme rungtynes „Rytui“ – mes kovojome. Jei „7bet-Lietkabelis“ būtų pralaimėjęs 0:3, mums variantų būtų mažai. Dabar kažkiek atsigavome ir mūsų šansai išauga. Aišku, reikia suprasti, kad dabar stipriausių ketverte „CBet“ žaidžia su Eurolygos, Europos taurės ir Čempionų lygos komandomis. Tai daug ką pasako.

– Kuri serija Jonavos ekipą nuvargino labiau: pusfinalis prieš „Rytą“ ar ketvirtfinalis prieš „Wolves“?

– Po kovos su „Wolves“ buvo ne tiek fizinis, kiek ir emocinis nuovargis. Labai daug džiaugėmės, išsitaškėme, paleidome daug emocijų. Kad ir džiaugsmas, bet jis taip pat kainavo energijos. Serijai su „Rytu“ lyg buvome atsigavę, bet mums trūksta rotacijos. Iš tų, kurie turėtų padėti, lyg ir trūksta pagalbos iš šalies. Norėtųsi daugiau iš Šulskio ir kai kurių kitų, būtų daug lengviau.

– Gal tarp tų žmonių yra ir Martinas Laksa, kuris praleido rungtynes dėl šienligės?

– Tai ką jis, savo 10 taškelių pasidaro, nežinau, dabar gal džiaugiasi, jog Latvija laimėjo bronzą pasaulio ledo ritulio čempionate (Juokiasi). Mums išėjus į ketvertą, manau, daug žaidėjų pagalvojo, kad ir taip padarėme neįmanomą. Tai kala per žaidėjus. Jau serijoje su „Rytu“ nebuvo rungtynių, kai sužaistų visi.

– Ar nesijaučiate padaręs šiokią tokią meškos paslaugą, kai viešai pasakėte, jog savo finalą Jonava jau laimėjo?

– Gal kažkiek. Vis tiek visi suprato, kad savo finalą dėl savęs laimėjome, įrodėme, jog esame ketverte. Tai buvo labiau emocinis pasisakymas auditorijai (Juokiasi).

– Ko daugiau šiuo metu jaučiate komandoje: susikaupimo ar kaip tik atsipalaidavimo?

– Mačiau treniruotėje, kad ir nuotaika pas vyrus nebloga, kaip ir viskas gerai. Nepamenu pats, kada žaidžiau čempionatą iki birželio mėnesio. Atsimenu, vieneri tokie metai buvo, bet šiaip tai jaučiasi ant žaidėjų, visi pasidarė jautresni, išsitaškę, į pastabas ar užrėkimus visi reaguoja jautriau. Tai – nuo nuovargio, bet tai ne tik pas mus, galima pažiūrėti ir į kitas komandas Lietuvoje ar Europoje. Jei komandai kažkiek nesiseka, galima matyti, kad kažkoks konfliktėlis kažkur atsiranda, ne išimtis ir mes, bet tai smulkūs dalykai, su jais susitvarkome.

– Kokį įspūdį palieka varžovas dėl bronzos „7bet-Lietkabelis“?

– Manau, kad jie tikrai gerai žaidžia, tik sugriuvo paskutinėse rungtynėse su „Žalgiriu“, kur jie puikiai pataikė tritaškius. Panevėžiečiai po varžovų spurto pajautė, kad pergalė slysta, nors manau, jog prieš tai tikėjo, kad serija gali grįžti į Kauną. Gal jie kiek per greitai pasidavė, bet taip būna. Kai mes su „Rytu“ žaidėme Jonavoje, pataikėme 3 tritaškius iš 28, vaikščiojau ir nesupratau. Maža to, ir baudos pataikytos 47 procentais. Buvau susiėmęs už galvos, metėme laisvi ir nepataikėme. Manau, panašiai buvo ir panevėžiečiams.

– Galbūt lyginti ir sudėtinga, bet ar serijoje iki trijų pergalių įveikti panevėžiečius matote daugiau šansų nei jų buvo norint nugalėti „Rytą“?

– Bus įdomu. Žaidžiant su „Rytu“ šnekėjome su treneriais, jog didelis vilniečių pliusas buvo jų žiūrovai. Jie taip užkurdavo areną, kad per pertraukėles nesusišnekėdavome. Nei „Žalgirio“, nei „7bet-Lietkabelio“ arenose to nėra, nenuvertinant jų. Paprasčiausiai, salės didesnės, jas reikia surinkti pilnas, o pas „Rytą“ telpa du tūkstančiai, visi sustumti, žiauru. Pagarba „Ryto“ sirgaliams už tai, kaip jie nerealiai palaikė komandą, mums tikrai buvo sunku. Vis turėdavome galimybę grįžti, bet tokioje atmosferoje net patyrusiai ekipai išsilaikyti yra sunku. Manau, gėdos Jonavai nepadarėme.

– Kokių matote kelių, kaip nugalėti „7bet-Lietlabelį“ ir iškovoti bronzą?

– Oi... (Šypsosi). Kaip bebūtų, jie skirtinga komanda nei „Rytas“, jų gynybos sistemos skiriasi. Su visa pagarba, manau, kad prieš panevėžiečių gynybą žaisti bus kažkiek lengviau, nes „Rytas“ mus dusino ir davė žiauriai fizinę kovą. Matėsi ant žaidėjų, kaip kai kurie buvo išsimušę, pramėtėme net iš po krepšio. Aišku, per tiek metų, kiek dirba Čanakas, „7bet-Lietkabelis“ yra atidirbęs savo sistemą ir turi savo gynybą, jiems tai gerai gaunasi. Reikės kažkaip juos prigavinėti, svarbus bus ir pataikymas. Žaidėme Panevėžyje dukart, pirmavome, bet paskutinėse sekundėse viskas sprendėsi dėka pataikymo.

– Giedrius Žibėnas juokavo, o gal ir ne, kad rūbinėje kabins žurnalistų ir kitų kritikų citatas, kur jie galimai nuvertins „Rytą“. Ar jūs panašios taktikos imtis neketinate?

– Manau, kad specialistai normaliai šneka, jie žiūri į sudėtį ir pinigus. Normalu, kad jų tokios prognozės, nes pagal sudėtį, rotaciją, finansus „7bet-Lietkabelis“ už mus stipresnis. Visada kiekvienam treneriui labai smagu, kai tas prognozes gali paneigti. Šiais metais tą ir darome, visur iš lėto, nesigirdami bandome kažką padaryti.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris