Kapitonas lieka ilgam: E. Ulanovas dar bent ketverius metus rungtyniaus „Žalgiryje“
„Betsafe-LKL“ nuotr.

Kapitonas lieka ilgam: E. Ulanovas dar bent ketverius metus rungtyniaus „Žalgiryje“

Autorius: zalgiris.lt
2023-07-05

Kauno „Žalgiris“ pasiekė dar vieną pergalę tarpsezoniu – klubas ilgam laikui pratęsė sutartį su vienu svarbiausiu komandos žaidėju ir kapitonu Edgaru Ulanovu. Kaunietis gimtojo miesto komandos garbę gins dar ketverius metus, iki 2027-ųjų vasaros.

Parašą ant sutarties pratęsimo su „Žalgiriu“ padėjęs puolėjas pasidalijo savo įspūdžiais su „Žalgiris TV“.

„Kalbos prasidėjo gana seniai, bet konkrečios derybos – pasibaigus sezonui. Aš ir pats norėjau priimti sprendimą jau pasibaigus sezonui. Sprendimas yra stiprus – vis tiek kontraktas ketveriems metams. Tai didžiulis žingsnis šeimai ir man pačiam. Jaučiau iš klubo didžiulį norą, kad likčiau. Tai man buvo labai svarbu.

Sezoną pabaigėme aukšta nata, tai irgi prisidėjo. Aišku, mano paties patirtis – kur aš esu buvęs, ko galiu tikėtis. Viską apsvarsčius, pasvėrus, geresnio varianto nemačiau. Nebuvo prasmės laukti kažko ilgiau. Džiaugiuosi, esu labai laimingas, kad reprezentuosiu Kauno „Žalgirio“ komandą. Tuo pačiu esu kapitonas, labai svarbios pareigos. Tai mane veža į priekį“, – sakė E.Ulanovas.

„Žalgiryje“ nuo 2014 m. sezono su vienerių metų pertrauka rungtyniaujantis E.Ulanovas po ketverių metų jau bus 35-erių, todėl krepšininkas supranta, kad žaliai baltų klubas jau veikiausiai gali tapti ir paskutine karjeros stotele.

„Manęs NBA naujokų biržoje po ketverių metų nepašauks. Viską reikėjo apsvarstyti su šeima. Greičiausiai čia ir bus ta komanda, kurioje baigsis mano kaip krepšininko kelias. Aš jau čia esu „n“ metų. Čia viską suprantu.

Buvo ir geresnių, ir blogesnių sezonų. Buvo momentai, kai klubas man labai daug padėjo ir palaikė. Buvo momentų, kai ir aš spaudžiau maksimumą iš savęs padėti komandai. Tas abipusis ryšys visada yra. Žinoma, fanai, kurie mane visą laiką palaiko. Tuo pat metu esu kaunietis, žaidžiau dublerių komandoje, todėl nuo vaikystės ir buvo didžiausia svajonė čia žaisti. Kai viską pajunti savo kailiu, kai laimi, kai kažką pralaimi, bet pasisemi patirties iš to, suprantu, kad nėra geresnės vietos tobulėti“, – teigė „Žalgirio“ kapitonas.

Praėjusį sezoną E.Ulanovas buvo trečias pagal rezultatyvumą komandos žaidėjas Eurolygoje, rinkęs po 10,2 taško ir pirmavęs komandoje pagal pelnomus taškus „Betsafe-LKL“ čempionate (10,5 tšk.).

E.Ulanovas tikino, kad pastaraisiais sezonais jautė kylančią žaidimo kreivę ir mėgavosi demonstruojamu krepšiniu aikštėje.

„Paskutiniai dveji ar pusantrų metų buvo geriausi mano karjeroje. Su kiekvienais metais buvo vis geriau, nors atrodo, kad jau po truputį turėčiau sėsti. Ne, kaip tik yra priešingai. Patys geriausi metai ir buvo tie pastarieji dveji, kuriais aš labai mėgavausi. Net neabejoju ir tikiuosi, kad kiti ateinantys metai bus lygiai tokie pat ar dar geresni. Tikiuosi, kad bus geresni. Motyvacija ir yra ties šitais dalykais. Tą pasiekti reikės gerų komandinių rezultatų, tada lengviau pasiekti ir asmeninius rezultatus“, – aiškino žaidėjas.

Vasaros sudėties komplektacijos darbus tęsiantis „Žalgiris“ dar turi keletą neatsakytų klausimų, tačiau jau dabar aišku, kad komandos sudėtyje liks nemaža dalis branduolio žaidėjų, prie kurių prisijungs keli naujokai. E.Ulanovas tikisi, kad su didžiuliu darbu išlaikomas tęstinumas gali vėl atnešti gerų rezultatų.

„Jeigu žiūrėsime pliusus, vienas kito pažinimas nuo pat sezono pradžios, žinojimas komandos draugų, jų stipriųjų pusių, galų gale, asmenybių – yra labai svarbus dalykas. Didelis pliusas, kad komandai pasisekė ir pavyko išlaikyti branduolį. Iš kitos pusės turime suprasti, koks buvo praėjęs sezonas. Daug kas jį vadina geru. Tuo pat metu reikia suprasti, kad turėjome įdėti labai daug sunkaus darbo, kad tai pasiektume. Buvo daug sunkaus kelio. Jeigu kažkas tikėsis, kad su branduolio turėjimu viskas bus paprasta, bus didžiausia klaida. Ties tuo dalyku turėsime daug dirbti, tą suprasti. Turėsime ir 3–4 naujus žmones, turėsime juos įvesti į kolektyvą ir juos supažindinti su trenerio schemomis, rūbinės aplinka, kultūra. Tai bus didžiausi iššūkiai. Branduolio išlaikymas visada yra geriau nei naujo lapo atvertimas, nors pernai tai ir pasiteisino“, – teigė kaunietis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris