Į „Wolves“ atvyksta Lietuvos krepšinio mėgėjams puikiai pažįstamas veidas
Foto: Betsafe-LKL

Į „Wolves“ atvyksta Lietuvos krepšinio mėgėjams puikiai pažįstamas veidas

Autorius: bcwolves.com
2023-08-09

Sudėties komplektavimo darbus tęsiantis „Wolves“ klubas papildė priekinę liniją. Vienerių metų sutartis pasirašyta su Lietuvos krepšinio mėgėjams puikiai pažįstamu legionieriumi iš Serbijos Džordže Gagičiumi.

Praėjusį sezoną 210 cm ūgio vidurio puolėjas pradėjo Blua „ADA Blois“ klube Prancūzijos aukščiausioje krepšinio lygoje ir per 15 sužaistų rungtynių rinko po 7,3 taško ir atkovojo po 3 kamuolius ir atliko po 1,7 rezultatyvaus perdavimo per 14,1 aikštelėje praleisto minutės.

Po Naujųjų D. Gagičius grįžo į gimtinę, kur padėjo Čačako „Borac“ ekipai išlikti Adrijos (ABA) lygos pajėgiausiame divizione. Savo komandai jis vidutiniškai pelnė po 10,2 taško, po krepšiais sugriebė po 3,5 kamuolio ir po 2,9 karto asistavo komandos draugams, surinkdamas po 11,2 naudingumo balo per kone 20 minučių.

Patyręs 32 m. krepšininkas du sezonus vilkėjo Panevėžio „Lietkabelio“ marškinėlius ir antraisiais metais Lietuvoje buvo vienas rezultatyviausių ir naudingiausių „Betsafe-LKL“ lygos krepšininkų.

Per savo ilgą profesionalo karjerą D. Gagičius taip pat rungtyniavo Juodkalnijos, Turkijos, Italijos, Ispanijos, Baltarusijos, Graikijos, Bosnijos ir Hercegovinos klubuose.

Su Belgrado „Partizanu“ (Serbija) jis porą metų rungtyniavo Eurolygoje, taip pat yra sukaupęs solidžią patirtį Europos taurės („Eurocup“) ir FIBA Europos taurės turnyruose.

2013 m. D. Gagičius apsivilko rinktinės aprangą Europos čempionate Slovėnijoje. Padėti nacionalinei Serbijos ekipai jis buvo pakviestas ir 2019 m. atrankoje į pasaulio čempionatą.

„Esame laimingi, kad komandoje turėsime dar vieną puikią asmenybę, tikrą karį ir profesionalą, kuris mums suteiks naujų galimubių. Puikiai žinome Džordže iš jo karjeros etapo Panevėžyje ir tikimės, kad savo geriausias savybes jis demonstruos ir mūsų gretose. Tai patyręs, puikiai krepšinį suprantantis vidurio puolėjas, kuris geba kurti persvaras baudos aikštelėje savo žaidimu nugara į krepšį, o taip pat puikiai išpildo du prieš du situacijas“, – apie naujausią klubo pirkinį kalbėjo krepšinio operacijų vadovas Algimantas Bružas.

D. Gagičius tapo trečiuoju tarpsezoniu prie „Wolves“ komandos prisijungusiu legionieriumi. Be jo, sutartis su klubu turi Jeffery Tayloras, Christianas Mekowulu, Tre‘Shawnas Thurmanas, Kristupas Žemaitis, Arnas Beručka, Adas Juškevičius, Eigirdas Žukauskas, Regimantas Miniotas ir Vitalijus Kozys.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris