Kosminėse rungtynėse Pasvalyje – baudų metimais išplėštas „CBet“ triumfas
„Betsafe-LKL“ nuotr.

Kosminėse rungtynėse Pasvalyje – baudų metimais išplėštas „CBet“ triumfas

Autorius: LKL.lt
2023-10-08

Kosminės rungtynės – taip galima apibūdinti „Betsafe-LKL“ mačą, kuris sekmadienio vakarą vyko Pasvalyje.

„Pieno žvaigždės“ (0-4) jau kone turėjo pergalę savo rankose, tačiau Jonavos „CBet“ (4-0) pademonstravo nerealų sugrįžimą ir po Michaelo Lewiso baudų metimų svečiuose 93:92 (23:29, 22:27, 19:18, 29:18) palaužė Aurimo Jasilionio auklėtinius.

Simo Jarumbausko tritaškiai leido „Pieno žvaigždėms“ atitrūkti – 13:6. „CBet“ nepavyko panaikinti deficito, maža to, pataikė Kadeemas Jackas, vertęs Virginijų Šeškų prašyti pertraukėlės – 20:12. Galiausiai persvara pasiekė dviženklę ribą (25:12) ir tik kėlinio pabaigoje Jonavos ekipa stabilizavo savo padėtį – 23:29.

Šeimininkai po geros varžovų atkarpos nepalūžo. Nepaisant to, kad skirtumas toliau tirpo (28:32), o po Michaelo Lewiso metimo „CBet“ kvėpavo į nugaras (30:32), dviem gerom  atakom atsakė K.Jackas – 36:30. Nojaus Mineikio tritaškis rėžė atsilikimą iki minimumo, bet „Pieno žvaigždės“ rengė spurtą 13:0 ir vėl perėmė iniciatyvą – 49:35.

Po pirmos mačo dalies pasvališkiai pirmavo 56:45, juos į priekį tempė 18 taškų pelnęs K.Jackas.

Po pertraukos situacija menkai kito – pasvališkiai toliau saugojo persvarą ir jos per trečią kėlinį neišbarstė – 74:64. Tiesa, intriga vėl grįžo ketvirtame ketvirtyje.

Kaip ir buvo galima tikėtis, „CBet“ grįžo į kovą ir po Ivano Gandios-Roso bei Michaelo Lewiso metimų atsiliko jau tik 72:77. Tiesa, Adas Šimonis atsakė tritaškiu, o K.Jackas greitai pridėjo dar du taškus – 82:72.

M.Hughesas gaivino svečius (81:87), tuo tarpu Simas Jarumbauskas nerealizavo nė vieno iš trijų baudų, o M.Lewisas skirtumą mažino dar labiau – 83:87. Padrika ataka baigėsi S.Mičovičiaus taškais (85:87), bet netrukus baudų stojo mesti S.Jarumbauskas. Šįkart tikslą pasiekė vienas metimas, o K.Jackas skyrė bloką oponentui.

Liko 15 sek., J.Watsonas, atrodė, tvirtino pergalę Pasvalio ekipai (90:85), bet stebuklą kurti norėjo N.Mineikis, pataikęs iš toli, tuo tarpu J.Watsonas prasižengė puolime. Liko jau tik 2 sek., J.Watsonui vėl fiksuota pražanga. M.Lewisas realizavo tris baudas ir įspūdingai išplėšė pergalę „CBet“.

„Pieno žvaigždės“ turėjo tandemą, kuris rengė sezono pasirodymus – K.Jackas ir M.Arlauskas. Vis tik jų neužteko. Legionierius pelnė 24 taškus, atkovojo 17 kamuolių ir rinko 38 naudingumo balus. Tai – naujas „Betsafe-LKL“ sezono rekordas.

M.Arlauskas įmetė 20 taškų, atliko 6 perdavimus ir rinko 28 naudingumo balus.

„Buvo praktiškai laimėtos rungtynės, bet krepšinis žaidžiamas 40 minučių. Kažkaip nepavyko. Laimi komanda, pralaimi treneris, šiandien aš pralaimėjau“, – pripažino treneris Aurimas Jasilionis. 

„Antrose rungtynėse iš eilės mums padeda varžovai. Tiek išsitaškiau, nes nieko nedarėme, ką tarėmės. Nieko. Atrodo, viskas buvo atvirkščiai. Keista, kad paskutinę minutę sužaidėme taip“, – šypsojosi Virginijus Šeškus.

„Pieno žvaigždės“: Kadeemas Jackas 24 (17 atk. kam.), Martynas Arlauskas 20 (5 atk. kam., 6 rez. perd.), Jordanas Watsonas 15 (7 rez. perd.), Simas Jarumbauskas ir Adas Šimonis – po 11.

„CBet“: Aleksandras Marelja 19, Strahinja Mičovičius 17 (9 atk. kam.), Michaelas Lewisas 15 (8 rez. perd.), Tauras Jogėla 14, Michaelas Hughesas 10.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris