Rekordinį puolimą užkūręs „Neptūnas“ iš kelio lengvai patraukė „Pieno žvaigždes“
„Betsafe-LKL“ nuotr.

Rekordinį puolimą užkūręs „Neptūnas“ iš kelio lengvai patraukė „Pieno žvaigždes“

Autorius: LKL.lt
2023-10-15

Jokios intrigos sekmadienio rungtynėse Klaipėdoje sulaukti nepavyko.

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) mače Mindaugo Brazio auklėtiniai Klaipėdos „Neptūno“ (2-2) vyrai 112:87 (28:20, 30:25, 31:21, 23:21) sutriuškino Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (0-5).

Pasvališkiai lieka tarp keturių pergalių dar neturinčių komandų. „Neptūnas“ artėja prie pirmojo šešeto.

„Neptūnas“ pasiekė šio sezono klubo rezultatyvumo rekordą ir pakartojo geriausią lygos pasiekimą. Beje, 34 rezultatyvus perdavimas yra naujas „Betsafe-LKL“ sezono rekordas. Klaidų šeimininkai fiksavo tik 9.

Solidų puolimą „Neptūnas“ rodė nuo pirmojo ketvirčio, tiesa, jam pasibaigus Pasvalio komanda stipriai neatsiliko – 20:28. Mato Vaitkaus ir Martyno Pacevičiaus metimai didino šeimininkų persvarą (41:22), kuri artėjo prie triuškinimo ribos.

Tiesa, antroje antro kėlinio dalyje „Pieno žvaigždės“ atsigavo ir legionierių bei Ado Šimonio dėka deficitą aptirpdė – 45:58.

Po pertraukos klaipėdiečiai vėl jungė aukštesnę pavarą ir atstatė turėtą pranašumą (77:57), o Mindaugas Girdžiūnas ir Thomasas Rutherfordas darė viską, kad pasiųstų varžovus į nokautą – 89:62. Liko dar vienas kėlinys, tačiau jis buvo nebereikšmingas. „Neptūnas“ buvo nesustabdomas puolime ir užtikrintai iškovojo pergalę.

„Smagu, kad pasiekėme pergalę, manau, žiūrovams turėjo patikti, gana efektingos rungtynės. Tik vienas dalykas – buvo momentas, kai turėjome 20 taškų pranašumą, norėčiau, kad eitume toliau link 30, o ne grįžtume į 12–13 ir duotume šansą varžovams grįžti į rungtynes“, – sakė Mindaugas Brazys.

„Visais komponentais atsilikome nuo „Neptūno“, trūko fiziškumo. Gynyboje bėdas matau visur, dviračio nereikia išradinėti“, – nedaugžodžiavo Aurimas Jasilionis.

„Neptūnas“: Sterlingas Gibbsas 20 (4/6 trit., 6 rez. perd.), Martynas Pacevičius 16, Žygimantas Janavičius 14 (6 rez. perd., 24 n.b.), Thomasas Rutherfordas 12 (10 atk. kam.), Deividas Gailius 10 (3/4 trit.).

„Pieno žvaigždės“: Jordanas Watsonas (3/4 trit., 6 rez. perd.) ir Kadeemas Jackas (9 atk. kam.) – po 19, Martynas Arlauskas 18, Adomas Sidarevičius 7.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris