Dominuojantis T. Pavelka: apie B. Dubljevičiaus pamokas, „Šiaulių“ progresą ir N. Mazurą
„Betsafe-LKL“ nuotr.

Dominuojantis T. Pavelka: apie B. Dubljevičiaus pamokas, „Šiaulių“ progresą ir N. Mazurą

Autorius: LKL.lt
2023-10-22

Šiuolaikiniame krepšinyje vietas komandose ne visada randa tradiciniai centrai, tačiau vienas tokių gerai tiko „Šiaulių“ žaidimui.

23 metų 216 cm ūgio Tomašas Pavelka yra efektyviausias savo komandos žaidėjas ir „Betsafe-LKL“ čempionate pelno 12,2 taško, atkovoja 9,8 kamuolio ir renka 18,4 naudingumo balo, būdamas šalia dvigubų dublių vidurkių.

„Tai kieta lyga, ko gero fiziškiausia, kokioje kada esu žaidęs, bet man tai patinka“, – nauja karjeros stotele patenkintas yra jis.

Laiko adaptacijai Šiauliuose jam daug neprireikė ir tam yra paprasta priežastis.

„Labiausiai padeda tai, kad aš žinau trenerį, o jis – mane. Žinome, ko tikėtis vienas iš kito, nes metus kartu praleidome Tartu. Kitas dalykas – turime gerą grupę vaikinų, vienas kitam padedame, jei tik to reikia“, – LKL.lt svetainei vardino T.Pavelka.

Jaunas slovakas praeitą sezoną atstovavo Tartu „Ulikool“ klubui, kurį būtent treniravo Nikolajus Mazuras, norėjęs centrą matyti ir Lietuvoje.

Šiam specialistui centras negaili gerų žodžių.  

„Jis užsidegęs, myli krepšinį, nori tai perteikti mums. Taip pat jis nori, kad ne tik gerintume komandinį žaidimą, bet ir tobulėtume kaip žaidėjai individualiai“, – sako T.Pavelka.

Individualiai patobulėti nori ir pats aukštaūgis. Šiuolaikiniams aukštaūgiams tampant universalesniems, T.Pavelka ateityje norėtų būti pavojingesnis iš toliau.  

„Krepšinis labai pasikeitė, daug komandų žaidžia „bėk ir mesk“ krepšinį, atakuoja tritaškius. Vis tik yra įmanoma žaisti ir su tokiais aukštaūgiais kaip aš. Nelaikau savęs lėtu žaidėju. Yra aukšti žaidėjai ir yra lėti – manau, aš savo ūgiui esu gana greitas. Gal kol kas neatakuosiu iš toli, bet būsiu naudingas.

Tai ateis su laiku, gal kažkada, kai nebūsiu toks atletiškas, pagerinsiu tolimesnį metimą. Manau, turiu gana gerą ranką, galiu pagerinti vidutinio ar net tolimo nuotolio metimus“, – sako jis.

Neabejotinai įsilieti į fizišką „Betsafe-LKL“ žaidimą T.Pavelka padėjo ir patirtis Valensijos „Valencia“ organizacijoje, kuriai centras priklausė karjeros pradžioje. Nors didelę laiko dalį jis praleido paskolintas žemesnio diviziono klubams, pamokų treniruotėse jis gaudavo iš Bojano Dubljevičiaus.

„Buvo sunku, nežinojau, ko tikėtis, bet džiaugiuosi, kad turėjau žmones, kurie manimi rūpinosi. Treniruotės su pagrindine komanda man davė daug. Daug išmokau iš Dubljevičiaus, kuris žaidžia mano pozicijoje“, – pridėjo T.Pavelka.

Dėl individualių pasirodymų „Betsafe-LKL“ centras džiūgauti neskuba. Pavyzdžiui, prieš Jonavos „CBet“ jis pelnė 25 taškus, atkovojo 14 kamuolių, rinko 32 naudingumo balus, tačiau svarbiu metu žingsniavo, o tuo pasinaudojo varžovai.

Visa tai duoda pamokų jam pačiam, o tokios geros kovos – tikėjimo, kad „Šiaulių“ pergalės dar ateis.

„Geros rungtynės man, tačiau gale priėmiau blogą sprendimą, kuris buvo svarbesnis už visą susitikimą.

Kovojome gana gerai tiek su „Rytu“ ar „Wolves“. Jei išlaikome fokusą, galime kautis su kiekviena komanda. Tik kartais tai sunku, nes vis dar esame jauni“, – mano T.Pavelka.

Rungtynių su „Žalgiriu“ jis nekantraudamas laukia labiausiai, tačiau iki tol lieka kiti svarbūs susitikimai. Artimiausias – su „Gargždais“. Sekmadienį mačas Šiauliuose vyks 19.10 val., jį stebėkite BTV ir GO3 kanaluose.

Kol kas šiauliečių sąskaitoje yra tik viena pergalė iš penkių, kaip ir „Gargždų“. Vis tik panikos dėl to komanda nekelia.

„Reikia būti organizuotais gynyboje ir žaisti savo žaidimą. Turime išlikti susikaupę.

Nepradėjome sezono geriausiai įmanomai, kiek nepasisekė ir su traumomis, turėjome trumpesnę rotaciją, bet su tuo reikia susitvarkyti, nesiteisiname, norime pasiekti visas įmanomas pergales. Tikiuosi, tai pavyks padaryti artimiausiuose mačuose“, – sako T.Pavelka.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris