„Šiauliai“ išlieka nenugalimi Citadele KMT turnyre
„Betsafe-LKL“ nuotr.

„Šiauliai“ išlieka nenugalimi Citadele KMT turnyre

Autorius: LKL.lt
2023-10-26

„Šiaulių“ (3-0) komanda toliau yra neįveikiama Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje (Citadele KMT).

Namuose vykusiose B grupės rungtynėse šiauliečiai 104:93 (34:38, 24:28, 22:20, 24:17) nugalėjo Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (1-2).

„Šiaulių“ komanda galingu puolimu pradėjo rungtynes ir vos po 5 žaidimo minučių pirmavo 23:12. Nepaisant to, kad pasvališkiai taip pat išjudino puolimo apsukas, po pirmojo kėlinio šeimininkai pirmavo 34:28.

Antrasis ketvirtis taip pat buvo rezultatyvus. Dovydas Romančenko neleido „Pieno žvaigždėms“ artėti (42:31), nors Brandonas Tabbas ir Martynas Arlauskas rinko svarbius taškus. Adomo Sidarevičiaus ir B.Tabbo šūviai tik pačioje kėlinio pabaigoje priartino pasvaliečius prieš šiauliečių – 56:58.

Po pertraukos „Pieno žvaigždės“ įvedė lygybę – 60:60. Nuo šio momento užvirė itin lygi kova. Vos svečiai pabandydavo pabėgti labiau, Jonathanas Davisas paruošdavo atsakymą – 75:76. Galiausiai ketvirčio pabaigą geriau sužaidę šiauliečiai susigrąžino persvarą – 80:76.

Šiaulių komandos atstovai gausiai stojo mesti baudų metimų. Net ir realizuojant juos pusėtinai, skirtumas augo iki dviženklės ribos – 92:82. Laiko dar buvo pakankamai, bet intrigos „Pieno žvaigždės“ nebeatkūrė.

Šiauliečiai turėjo keturis aiškiai išreikštus lyderius. 28 taškus pelnė L.Thorpe‘as, 21 – Tomašas Pavelka, po 17 – J.Davisas ir D.Romančenko. Pasvalio klube išsiskyrė 31 tašką įmetęs B.Tabbas.

Lapkričio 7 dieną pasvaliečiai susitiks su Palangos „Olimpu“ ir taip pradės antrojo rato kovas, o šiauliečiai 9 dieną susitiks su Kėdainių „Nevėžiu-Optibet“.

„Tai buvo puolimo rungtynės. Jie turi gerus gynėjus, kurie gerai judina kamuolį, kartais jie medžiojo sunkius metimus, bet tai – jų stilius. Davėme varžovams per daug baudų metimų. Turime gerinti savo gynybą, bet mums tai gera pergalė“, – sakė Nikolajus Mazuras.

„Manau, žiūrovams patiko rungtynės. Daug taškų, daug efektingų dėjimų. Iš mūsų pritrūko detalių, rotacijos ir tiek“, – lakoniškas buvo Aurimas Jasilionis.

„Šiauliai“: Leonardas Thorpe‘as 28 (5/10 trit., 7 atk. kam., 7 rez. perd.), Tomašas Pavelka 21, Jonathanas Davisas (7 rez. perd.) ir Dovydas Romančenko – po 17, Eimantas Stankevičius 9.

„Pieno žvaigždės“: Brandonas Tabbas 31, Martynas Arlauskas 14, Adomas Sidarevičius 13, Simas Jarumbauskas 9 (7 atk. kam.), Lukas Valantinas 8.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris