Įspūdingai „Betsafe-LKL“ prisistatęs N. Wardas: „Žinojau, kad galiu toks būti“
„Betsafe-LKL“ nuotr.

Įspūdingai „Betsafe-LKL“ prisistatęs N. Wardas: „Žinojau, kad galiu toks būti“

Autorius: LKL.lt
2023-10-30

Nėra toks dažnas atvejis, kuomet vienas ar du nauji pirkiniai kardinaliai keistų komandos veidą. Tačiau tokį pavyzdį pateikė „Gargždai“.

Aurimas Majauskas, Ryanas Larsonas ir ypač Nickas Wardas iškart skambiai prisistatė „Betsafe-LKL“ auditorijai, o pastarasis demonstravo seniai regėtą dominavimą.

26 metų 206 cm ūgio N.Wardas pirmajame mače prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“ pelnė 31 tašką, o po kelių dienų Citadele KMT prieš Mažeikių „M Basket-Delamode“ driokstelėjo 26 taškų, 8 atkovotų kamuolių ir 39 naudingumo balų pasirodymu.

Toks startas iškart sutraukė „Betsafe-LKL“ gerbėjų dėmesį ir suintrigavo, kokį naują veidą turime lygoje.

Tiesa, pats N.Wardas LKL.lt svetainei sakė, jog didelio ažiotažo pajusti nespėjo.

„Neteikiu daug dėmesio socialiniams tinklams, tad nekreipiau į tai dėmesio. Jei atvirai, žinučių nebuvo tiek daug, nes žmonės, kurie mane žino, žino ir mano galimybes, kad galiu tai daryti. Stengiuosi tiesiog rodyti savo žaidimą ir viskas“, – savo šou nesureikšmino jis.

N.Wardas trykšta pasitikėjimu savimi ir jam pačiam galimybė taip dominuoti netapo staigmena. Vis tik už pasitikėjimą padėką aukštaūgis skiria ir „Gargždų“ treneriui Laimonui Eglinskui.

„Nenoriu skambėti arogantiškai, bet taip greitai į komandas esu įsiliejęs ir anksčiau. Žinojau, kad galiu toks būti, nes suprantu, ką darau, turiu gerą trenerį, kuris man leidžia žaisti. Tai man nėra staigmena, nes iš savo pusės padarau, ką galiu, nekontroliuoju to, ko kontroliuoti negaliu.

Laimonas puikus treneris ir vyrukas, mane čia supa daug puikių vyrų, neturiu kuo skųstis“, – nauja karjeros stotele džiaugiasi jis.

Lietuviai šį sezoną tapo dažnai sutinkami N.Wardui. Jis sezoną pradėjo Kosove, Prištinos „Sigal“ klube, kurį treniruoja ilgametis „Betsafe-LKL“ strategas Žydrūnas Urbonas.

„Lietuviai treneriai stengiasi tave spausti, kad būtumei geresnis, bet kartu ir leidžia tau atsiskleisti. Ir Žydrūnas, ir Laimonas – labai geri žmonės, kol kas mano patirtis su lietuviais gera“, – šypsosi jis.

Tiesa, daug žinių apie Lietuvą N.Wardas nespėjo susirinkti iš buvusio savo stratego. Persikėlimas į Gargždus įvyko labai greitai.

„Žinojau, kad tai gera ir konkurencinga lyga, nieko daugiau. Sezono metu nespėjome pasikalbėti apie tai, neplanavau čia vykti, viskas įvyko netikėtai“, – teigė spalio 16-tąją „Betsafe-LKL“ debiutavęs žaidėjas.

Profesionalo karjerą N.Wardas pradėjo 2019 metais ir „Gargždai“ jam – jau devinta komanda sąraše. Jis taip pat yra žaidęs Turkijoje, G lygoje, Kanadoje, Ispanijoje, Bahreine. Patirtis – solidi kaip 26-erių žaidėjui.

„Nepasakyčiau, kad pakeičiau daug komandų. Taip, kaip šiemet, komandos nekeičiau jau kurį laiką. Sąrašas yra toks, nes nutiko koronavirusas, kai kur krepšinis sustojo, teko keisti šalį ir pan. Kiekvienoje komandoje ir šalyje patirtis buvo kitokia, sunku išskirti, kur man patiko labiausiai. Ko labiausiai kaskart noriu, tai laimėti titulus“, – šypsojosi N.Wardas.

Legionierius lieka kuklus ir nesisvaido pažadais, kad „Betsafe-LKL“ sužais galingiausią karjeros sezoną. Kol kas 29,5 taško ir 28 naudingumo balų skaičius fiksuojantis amerikietis yra nusiteikęs, jog su laiku varžovai jo žaidimą išanalizuos vis geriau.

„Negaliu būti toks užtikrintas dėl sezono, nes nesikoncentruoju į asmeninį pasiekimą. Koncentruojuosi į komandines pergales ir kietą žaidimą – viskas.

O kad mane išnarstys, tai – krepšinio dalis, taip nutinka, nebus, kad kasdien mesi po 40 taškų. Nuo savęs galiu rodyti tik maksimalų atsidavimą“, – mano jis.

N.Wardas per keturis mačus jau padėjo „Gargždams“ laimėti abejas akistatas „Betsafe-LKL“ ir vieną Citadele KMT. Pasak amerikiečio, jo komanda turi potencialą žaisti vis geriau.

Dabar „Gargždų“ kelyje – Pasvalio „Pieno žvaigždės“. Pirmadienio vakarą, 18.30 val., akistatą transliuos BTV ir Go3.

„Kiekvienas esame komandos dalis ir stengiamės padėti. Manau, kad tikrai galime pasiekti atkrintamąsias ir ten pasirodyti gerai. Svarbiausia tikėti trenerio planu ir viskas bus gerai.

Nepasakyčiau, kad yra dalykų, kuriuos mums kaip komandai reikėtų pakeisti labiausiai. Reikia tiesiog išlikti kantriems ir laikytis savo kelio“, – „Gargždais“ tiki naujausias jų lyderis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris