Svečių iš Gargždų nepasigailėjusios „Pieno žvaigždės“ įsirašė pirmą pergalę „Betsafe-LKL“
„Betsafe-LKL“ nuotr.

Svečių iš Gargždų nepasigailėjusios „Pieno žvaigždės“ įsirašė pirmą pergalę „Betsafe-LKL“

Autorius: LKL.lt
2023-10-30

Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (1-6) sužaidė galingą trečiąjį kėlinį ir taip padėjo pagrindus pirmai šio sezono pergalei „Betsafe-LKL“.

Aurimo Jasilionio auklėtiniai namuose 103:76 (23:18, 29:22, 31:13, 20:23) sutriuškino „Gargždus“ (2-5).

Tai reiškia, kad vienintele pergalių nepasiekusia komanda „Betsafe-LKL“ lieka Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (0-7).

Pasvalio komanda nuo rungtynių pradžios ėmė atrodyti užtikrinčiau – 23:16. Nors Ryanas Larsonas ir Ivanas Gavrilovičius pelnė reikalingus taškus svečiams, skirtumas vis tiek augo ir pasiekė dviženklę ribą – 28:18.

Nickas Wardas tempė į priekį „Gargždus“ ir neleido oponentams atitrūkti (25:31), vis tik netrukus „Pieno žvaigždės“ spurtavo 10:0 ir Laimono Eglinsko auklėtiniai krito į dar gilesnę duobelę – 41:25.

Po dviejų kėlinių šeimininkai turėjo dviženklę persvarą (52:40), kuri po pertraukos sparčiai augo. „Gargždai“ nepelnė taškų pustrečios minutės, o „Pieno žvaigždės“ jau triuškino varžovus – 59:40. N.Wardo ir Aurimo Majausko metimai neįžiebė daug vilties „Gargždams“, kadangi Martynas Arlauskas ir Brandonas Tabbas skirtumą augino iki 30 taškų – 80:50.

Prieš ketvirtą kėlinį pasvališkiai jautėsi gana ramiai – 83:53. Nors laiko buvo dar sočiai, „Gargždai“ dėl pergalės nebekovojo.

Pasvalio komanda vertėsi be sveikatos problemų turinčio Kadeemo Jacko.

„Pieno žvaigždžių“ gretose ryškiausiai žibėjo sezono mačą žaidęs Brandonas Tabbas: 27 taškai, 9 atkovoti bei 4 perimti kamuoliai ir 39 naudingumo balai jo sąskaitoje. Jis fiksavo naują „Betsafe-LKL“ sezono efektyvumo rekordą. 

„Visada smagiau laimėti nei pralaimėti. Geriausios emocijos. Vyrukai padarė gerą darbą gynyboje, dėl to ir laimėjome“, – lakoniškas buvo Aurimas Jasilionis.

„Sunku kažką linksmiau pasakyti. Džiaugiuosi už Jasilionį, sveikinu su pirma pergale, turėjo ji būti ne pirma. Aurimas yra vienas mano mokytojų. Šįkart mokytojas nugalėjo mokinį“, – šypsojosi Laimonas Eglinskas.

„Pieno žvaigždės“: Brandonas Tabbas 27 (4/10 trit., 9 atk. kam., 39 n.b.), Jordanas Watsonas 20 (6 kld.), Martynas Arlauskas ir Simas Jarumbauskas (9 atk. kam.) – po 16, DeAnte Johnsonas 13 (12 atk. kam.).

„Gargždai“: Nickas Wardas 23 (6 atk. kam.), Aurimas Majauskas (7 atk. kam.) ir Ivanas Gavrilovičius (8 atk. kam.) – po 14, Justas Furmanavičius 13 (5 atk. kam., 7 rez. perd.).

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris