Sėkmingą atkarpą „Pieno žvaigždės“ pratęsė laimėdamos Šiauliuose
„Betsafe-LKL“ nuotr.

Sėkmingą atkarpą „Pieno žvaigždės“ pratęsė laimėdamos Šiauliuose

Autorius: LKL.lt
2023-11-12

Intriguojančios rungtynės Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) padangėje vyko Šiauliuose.

Čia Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (3-6) pratęsė pergalių seriją iki trijų ir 95:91 (25:20, 18:23, 21:26, 31:22) palaužė „Šiaulius“ (1-8).

Šiauliečiams tai septinta nesėkmė paeiliui „Betsafe-LKL“. Pasvaliečiai pirmąsyk laimėjo išvykoje.

Adomo Sidarevičiaus metimai leido „Pieno žvaigždėms“ pozityviai užbaigti pirmąjį ketvirtį (25:20), nors pozityvas ėmė tirpti, kuomet šansus išnaudojo Tomašas Pavelka. Galiausiai būtent aukštaūgis persvėrė rezultatą „Šiaulių“ naudai – 31:30.

Paulius Danusevičius prisijungė prie suaktyvėjusio šiauliečių puolimo (40:33), bet čia šeimininkai stabtelėjo ir praleido svečių spurtą – 43:43. Tai vertė Nikolajų Mazurą prašyti pertraukėlės. Nepaisant to, iki antro ketvirčio pabaigos niekas nepakito.

Apylygiai komandos atrodė ir po pertraukos, kol T.Pavelka ir Leonardas Thorpe‘as nepastūmė šiauliečių į priekį – 63:57. Įgyta persvara nebuvo užtikrinta, bet jos iki kėlinio pabaigos „Šiauliai“ nepaleido.

Vis tik ji tirpo vėliau. B.Tabbo ir Jordano Watsono taškai išvedė į priekį „Pieno žvaigždes“ (77:76), o DeAnte Johnsonas pridėjo dar dvitaškį – 79:76. Likus 3 minutėms pasvaliečiai turėjo 4 taškų pranašumą (86:82), o Jonathanas Davisas svarbų metimą metė pro šalį. Baudas realizavęs T.Pavelka dar žiebė viltį šiauliečiams (87:91), bet tuo pačiu atsakė B.Tabbas – 93:87. Taip pergalė praktiškai buvo pasvaliečių kišenėje.

Tiesa, jis pats vėliau baudas prametė, o L.Thorpe‘as pataikė iš toli. Tuo tarpu B.Tabbas gavo techninę pražangą, likus 3 sek., o L.Thorpe‘as – asmeninę. B.Tabbas taip užtikrino pasvaliečių pergalę.

T.Pavelka užfiksavo naują „Betsafe-LKL“ sezono efektyvumo rekordą: 24 taškai, 8 atkovoti kamuoliai, 6 blokai ir 41 naudingumo balas jo sąskaitoje.

Pasvaliečių lyderis B.Tabbas žaidė rezultatyviausią sezono mačą – pelnė 34 taškus, atliko 6 perdavimus ir rinko 36 naudingumo balus.

Beje, būtent jam iki šiol priklausė „Betsafe-LKL“ sezono efektyvumo rekordas (39 n.b.).

„Buvo daug pakilimų ir nuosmukių pas abi komandas. Manau, esminis dalykas buvo mūsų klaidos lemiamu metu. Turėjome galimybių pataikyti, bet klydome. Sunku žaisti, kai susikuri mažiau atakų už varžovus“, – sakė Nikolajus Mazuras.

„Žaidėme kantriai nuo pat pirmų minučių iki galo. Suveikė viskas, ką buvome susiplanavę. Leidome Pavelkai susimesti taškus, bet neleidome įsimėtyti kitiems“, – sakė Aurimas Jasilionis.

„Šiauliai“: Tomašas Pavelka 24 (8 atk. kam., 6 blk., 41 n.b.), Paulius Danusevičius (7 atk. kam.) ir Leonardas Thorpe‘as (7 atk. kam.) – po 19, Jonathanas Davisas (6 rez. perd.) ir Danielis Baslykas – po 10.

„Pieno žvaigždės“: Brandonas Tabbas 34 (7/14 trit., 6 rez. perd., 36 n.b.), Jordanas Watsonas 19, Artisas Ate 10, Adomas Sidarevičius 9, DeAnte‘as Johnsonas 8.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris