Mažeikių ekipą į atkrintamąsias atvesti norintis N. Vasilevas: „Darbas čia man – didelis iššūkis“
„Betsafe-LKL“ nuotr.

Mažeikių ekipą į atkrintamąsias atvesti norintis N. Vasilevas: „Darbas čia man – didelis iššūkis“

Autorius: LKL.lt
2023-11-17

Jau kelios Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) ekipos ėmėsi permainų trenerių štabuose, o pastarąja iš jų tapo Mažeikių „M Basket-Delamode“.

Atsisveikinusi su Mariumi Kiltinavičiumi ji pasipildė Nikola Vasilevu. Strategas – jau žinomas Lietuvos krepšiniui, kadangi dar prieš porą metų stovėjo prie Alytaus „Dzūkijos“ vairo, taip pat yra dirbęs šios bei Vilniaus „Ryto“ komandų asistentu.

„Viskas gerai, Mažeikiuose panašu į Alytų, kur buvau prieš tai, nieko naujo“, – LKL.lt interviu šypsosi N.Vasilevas.

Jis pripažįsta, kad Mažeikiuose jo laukia įdomūs iššūkiai. Tiesa, kol kas pokyčiai, panašu, neša vaisius. „Betsafe-LKL“ mažeikiškiai nugalėjo Kėdainių „Nevėžį-Optibet“, o Citadele KMT – Utenos „Uniclub Casino – Juventus“.

„Čia – solidžiai suburta komanda, tereikia dirbti ir rungtynės po rungtynių stengsimės gerinti savo pozicijas. Kadangi prisijungiau jau sezono eigoje, didžiausias iššūkis yra per trumpą laiką įvesti pokyčius – pakeisti žaidėjų požiūrį ir mentalitetą. Taip, kažkiek pokyčių yra ir taktikoje, bet svarbiausia – mentalitetas“, – sako N.Vasilevas.

Šiuo metu turnyro lentelėje Mažeikių ekipa (3-6) yra devinta, o artimiausias iššūkis jos laukia prieš Panevėžio „7bet-Lietkabelį“. Šeštadienį, 17 valandą, prasidėsiantį mačą stebėkite per Go3.

– Kaip jaučiatės po poros metų pertraukos grįžęs į „Betsafe-LKL“?

– Puikus jausmas, nes laikau „Betsafe-LKL“ viena geriausių lygų Europoje. Ji – labai profesionali, tad džiaugiuosi grįžęs. Net kol nedirbau čia, atidžiai sekiau lygą, komandas, trenerius, rinką.

– Kokius pasikeitimus įžvelgiate nuo praeito savo etapo čia?

– Lyga tapo tik geresnė, ji gerėja kasmet. Dabar čia yra trys pajėgios komandos – Kauno „Žalgiris“, Vilniaus „Rytas“ ir „Wolves“. Tai – didžiausias pokytis.

– Anksčiau dirbote Alytaus „Dzūkijoje“, kurios licenciją dabar turi „Wolves“, persikėlusi į Vilnių. Kaip manote, visa tai – į naudą lygai ir šalies krepšiniui?

– Taip, tai sustiprino lygą, turime dar vieną gerą organizaciją, žaidžiančią tarptautiniame fronte. Nepaisant to, kad dabar Alytuje komandos nėra, aš manau, kad kažkas bandys ten ją kurti ateityje.  

– Ko gero, Artūras Jomantas buvo pirmasis žmogus, susisiekęs su jumis iš Mažeikių ekipos. Kokia buvo jūsų reakcija, išgirdus pasiūlymą atvykti čia?

– Buvau pasiruošęs tam. Kaip ir sakau, sekiau lygą ir jos naujienas, žinojau, kaip viskas čia einasi, kur kas žaidžia. Dirbau asistentu rinktinėje, šį sezoną pradėjau Bulgarijos klube, buvau formoje ir sulaukiau galimybės.

– Ar A.Jomantas buvo žmogus, su kuriuo sukūrėte tvirtą ryšį, dirbdami kartu „Dzūkijoje“?

– Su nemažai žaidėjų išlaikiau gerą ryšį. Taip, mes vienas kitą pažįstame gerai, bet taip yra ne tik su Artūru. Vardų neminėsiu (Juokiasi).

– Galbūt prieš priimdamas sprendimą kalbėjotės ir su Tomu Pačėsu?

– Ne, Tomas užsiėmęs savais reikalais.

– Ar jaučiate, jog šis šansas Mažeikiuose jums gali tapti galimybe įrodyti savo vertę?

– Žinoma, man tai didelis iššūkis. Čia – solidžiai suburta komanda, tereikia dirbti ir rungtynės po rungtynių stengsimės gerinti savo pozicijas. Kadangi prisijungiau jau sezono eigoje, didžiausias iššūkis yra per trumpą laiką įvesti pokyčius – pakeisti žaidėjų požiūrį ir mentalitetą. Taip, kažkiek pokyčių yra ir taktikoje, bet svarbiausia – mentalitetas.

– Kokias emocijas pajutote, pirmąkart užėjęs į rūbinę komandos, kuri išgyvena pralaimėjimus?

– Pirmas susitikimas vyko ne rūbinėje – susitikimų kambaryje (Juokiasi). Sunku apibūdinti emocijas. Viskas vyko labai greitai, aš stengiausi su visais pabendrauti individualiai.

– Jau pasiekėte pergales prieš Kėdainių ir Utenos klubus. Kiek pasitikėjimo komandai pridėjo šie mačai?

– Žinoma, mano kaip trenerio darbas yra žaidėjus motyvuoti psichologiškai ir nuteikti juos 100 procentų. Kartais tai nėra lengva, bet toks yra darbas.

– Ar matote savo auklėtinių ateitį atkrintamosiose?

– Labai to tikiuosi.

– Ar esate patenkintas dabartine komandos sudėtimi, ar norėtumėte ją papildyti?

– Šiuo metu esu patenkintas. Esu dar neilgai čia, turiu kai kuriuos dalykus pasinagrinėti daugiau, bet esu patenkintas savo žaidėjais. Kaip bus ateityje – matysime.

– Kiek svarbūs Mažeikių komandos varikliui yra tokie žmonės kaip A.Jomantas ar Martynas Paliukėnas?

– Nepamirškime Gecevičiaus (Juokiasi). Man didelė privilegija dirbti su tokiais žaidėjais, tai – patyrę, energijos dar daug turintys žmonės. Anksčiau esu dirbęs ir su Staniuliu, ir su Collinsu – neblogai žinau šios komandos sudėtį. Tai kartu ir iššūkis, ir džiaugsmas, ir savotiškas privalumas man.

– Kažkur teko matyti palyginimą, kad M.Paliukėnas „Betsafe-LKL“ yra lyg Thomasas Walkupas Eurolygoje. Ar pritariate tam?

– Galiu pritarti, jis tikrai geras gynyboje, kaskart atiduoda aikštėje 100 procentų. Jei visi žaidėjai rodys tokį atsidavimą, bus nuostabu.

– Prieš porą metų interviu minėjote, kad savo komandoje norėtumėte turėti Vaidą Kariniauską. Taip galėjo nutikti šiemet. O kokie šio sezono „Betsafe-LKL“ žaidėjai jus žavi labiausiai?

– Apskritai lietuvių darbo etika man labai patinka: jie yra tikri profesionalai, prisižiūri kūnus, nagrinėja skautingus. Kas man patinka šiuo metu, pasakyti sunku, reiktų peržiūrėti visas komandas, dar turiu pabūti lygoje ilgiau. Sezonui įsibėgėjus galėsiu atsakyti (Juokiasi).

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris