Lapkričio MVP tapęs B. Tabbas: „Nėra daug trenerių, kurie man leistų išmesti tokius metimus“
Foto: Betsafe-LKL

Lapkričio MVP tapęs B. Tabbas: „Nėra daug trenerių, kurie man leistų išmesti tokius metimus“

Autorius: LKL.lt
2023-12-01

„Betsafe-LKL“ čempionate finišavo lapkričio mėnesio batalijos, o tuo pačiu paaiškėjo ir labiausiai individualiu meistriškumu šįkart išsiskyręs žaidėjas.

Naudingiausiu lapkričio mėnesio krepšininku tapo Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ gynėjas Brandonas Tabbas.

Amerikietis per trejas rungtynes vidutiniškai pelnydavo 25,7 taško, išdalindavo 4 rezultatyvius perdavimus, atkovodavo 3 kamuolius, perimdavo 2,3 kamuolio ir rinkdavo 26,7 naudingumo balo.

Tiesa, paskutinį „Pieno žvaigždžių“ mačą B. Tabbas praleido dėl kirkšnies traumos. Dėl traumos specifikos kol kas neaišku, kiek užtruks legionieriaus sugrįžimas ant parketo.

Dar didesnį efektyvumą (26,8) fiksavo „Šiaulių“ bokštas Tomašas Pavelka, tačiau slovako pastangos neatnešė šiauliečiams pergalių, kai B. Tabbas savo ekipai lapkritį padėjo laimėti dusyk.

Snaiperis ir toliau demonstruoja stulbinantį pataikymą iš toli. Lapkritį tikslą pasiekė 15 jo tritaškių iš 33 (45,5 proc.).

„Mano žaidimas visą karjerą sukosi aplink tritaškius, jų visada mečiau daugiau nei dvitaškių, – portalui LKL.lt sakė B. Tabbas. – Per šešerius karjeros metus tobulėju ties tuo. Pasitikėjimas palaipsniui auga. Tiesiog turi atrasti sistemą ir trenerį, kuris tau leistų žaisti. Nėra daug trenerių, kurie man leisti mesti tokius metimus, kokius aš metu. Jei tie metimai įkrenta – reikia tęsti.“

Pasvaliečių trenerių štabe darbuojasi Stepas Babrauskas, pats garsėdavęs taiklia ranka. B. Tabbas sako, kad darbas su šiuo specialistu jam padeda tobulėti.

„Prieš sezoną atlikdavome daug metimų, tai man padėjo. Jis davė patarimų, visuomet man primena, kad ten, link kur aš einu, jis jau buvo. Klausau jo patarimų, jie labai geri. Galiu išmokti kaip tvarkytis su situacijomis, kai gynėjai neatstoja nuo manęs, taip pat jis moko geriau skaityti žaidimą. Svarbu komandoje turėti tokį žmogų. Jis padeda man stiebtis link to lygio“, – duoklę Stepui atidavė jo auklėtinis.

B. Tabbas ryškiai lyderiauja ir pagal visą sezoną renkamus naudingumo balus. Su 25,1 vidurkiu jis kol kas gana užtikrintai lenkia T. Pavelką, vidutiniškai renkantį 22,9 naudingumo balo. Nors B. Tabbas neslepia, kad „Betsafe-LKL“ yra aukščiausio lygio stotelė jo karjeroje, toks sėkmingas įsiliejimas jo paties nestebina.

„Į savo žaidimą kiekvienais metais, kiekvieną vasarą įdedu daug darbo. Mėginu išlikti sveikas, išlikti savo kelyje ir išnaudoti tą galimybę, kurią man duoda treneris AJ (Aurimas Jasilionis – aut.). Galiu žaisti taip, kaip iš manęs reikalaujama“, – tvirtino žaidėjas.

Galingai prisistatęs Lietuvos krepšiniui, amerikietis teigia su laiku sulaukiantis vis daugiau varžovų gynėjų dėmesio, tačiau tai jį tik dar labiau motyvuoja.

„Neabejoju, kad skautai liepia žaidėjams neleisti man paliesti kamuolio ar juolab mesti į krepšį. Bet tai padeda ir mano pasitikėjimui savimi, nes žinau, kad prieš mane ginsis geriausi gynybos žaidėjai, nešvariausiai žaidžiantys ir tokie, kurie mėgina įlįsti į galvą, kad prarasčiau koncentraciją. Aš priimu tokius iššūkius“, – teigė pasvaliečių lyderis.

„Yra nemažai gerų gynėjų. Jiems tą pasakau ir per rungtynes, – pridūrė B. Tabbas. – Jei ilgą laiką neįmetu metimo, pasakau: „Brolau, atlieki gerą darbą.“ Tai tikrai pagarbos vertas lygis. Sunku žaisti ir gynyboje, ir puolime, jei gyniesi prieš mane. Jei gali daryti ir tai, ir tai, parodai savo talentą.“

Po sunkaus starto, pažymėto šešiais pralaimėjimais iš eilės, Pasvalio klubas atsigavo ir pastaruoju metu „Betsafe-LKL“ pralaimėjo tik dramatišką dvikovą prieš Vilniaus „Wolves“. Šiuo metu „Pieno žvaigždės“ su 4 pergalėmis ir 7 pralaimėjimais „Betsafe-LKL“ turnyrinėje lentelėje rikiuojasi aštuntoje vietoje.

„Realistiškai žiūrėdami norime išlikti aštuonete. Visų pirma, svarbiausia išlikti sveikiems ir vieningiems. Turėjome labai sunkią sezono pradžią, nes gavome stiprius varžovus išvykose. Tuo pačiu tai leido suprasti, kokiame lygyje esame, nusistovėjome. Turime daug jaunų lietuvių, kelis amerikiečius ir kapitoną Artį (Artis Ate – aut.). Turime nuosekliai ir kantriai šlifuoti žaidimą“, – pokalbį užbaigė B. Tabbas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris