Prieš dvikovą su „Žalgiriu“ pažadais nesimėtęs G. Orelikas: „Nežiūrime, kiek žaidėjų jie turi ar neturi“
„Betsafe-LKL“ nuotr.

Prieš dvikovą su „Žalgiriu“ pažadais nesimėtęs G. Orelikas: „Nežiūrime, kiek žaidėjų jie turi ar neturi“

Autorius: LKL.lt
2023-12-02

Praėjo tik kiek daugiau nei mėnuo, kai Panevėžio sirgaliai Kaune su gėlėmis pasitiko grįžusį Nenadą Čanaką.

Tada „7bet-Lietkabelio“ ekipa 63:69 metė kovą Kauno „Žalgiriui“, bet pergalės nepasiekė. Antrą tokį šansą panevėžiečiai turės sekmadienį, kuomet namie priims žalgiriečius.

„7bet-Lietkabelis“ su 8 pergalėmis ir 3 pralaimėjimais šiuo metu „Betsafe-LKL“ yra ketvirtas, o „Žalgiris“ (9-2) ir Vilniaus „Rytas“ (9-2) žengia kiek aukščiau, nors nusileidžia Vilniaus „Wolves“ (10-1).

„Atsakysiu trumpai – bus matyti, žiūrėsime (Juokiasi). Mes einame su savo planu, kurį paruošė treneris, kovojame kaip komanda ir nežiūrime, kiek žaidėjų „Žalgiris“ turi ar neturi“, – skambiais pažadais prieš rungtynes nesisvaidė „7bet-Lietkabelio“ vedlys Gediminas Orelikas.

17.00 val. sekmadienį vyksiančias rungtynes stebėkite BTV ir Go3 kanalais.

Pats G.Orelikas šį sezoną „Betsafe-LKL“ per 29 minutes pelno 15,8 taško, atkovoja 5 kamuolius, atlieka 3,7 rezultatyvaus perdavimo ir renka 18,1 naudingumo balo. Visoje lygoje pagal rezultatyvumą jis yra šeštas, efektyvumą – penktas.

„Manau, kad tai visiems kainuoja jėgų, bet svarbiausia, kad yra noras bei emocija. Mes su Vyteniu Lipkevičiumi – vyresni, bet pas mus noro visada pilna, tai mums prideda jėgų“, – savo stabilaus žaidimo priežastį vardina G.Orelikas.

LKL.lt svetainėje – pokalbis su juo apie asmeninį žaidimą, kovingąjį „7bet-Lietkabelį“ ir būsimą akistatą su žalgiriečiais.

– Su kokiomis nuotaikomis grįžote namo po apmaudaus pralaimėjimo Klužo Napokoje?

– Įvairiomis. Sužaidėme neblogai, bet su pergale grįžti būtų maloniau. Ką padarysi, dirbsime toliau.

– Kokių pamokų pasiimsite iš tokio mačo, kuriame matėme ir pakilimą, ir nesėkmę pratęsime?

– Pasiimsime tai, kad svarbiausia išlaikyti kovingumą, nepaisant to, prieš ką žaidžiame. O tikslias klaidas analizuosime dabar grįžę, žiūrėsime vaizdo medžiagą, kad jos nesikartotų.

– Šiuo metu komandai padėti negali Paulius Valinskas ir Nikola Popovičius. Ar rotacijos stoka jaučiasi?

– Jaučiasi, aišku, bet kiekvienais metais komandose gaunasi, kad ateina periodai su ligomis ar traumomis. Džiugu dėl kitų žaidėjų, kad deda žingsnį į priekį ir atstovi vietą, kurioje nėra kitų. Vyrai dirba ir tas skyles, kurios atsiranda kažkam nesant, užsikamšome.

– Jūsų paties žaidimas jau tikrai neturėtų kažko stebinti. Tačiau kiek jėgų jums atsieina tokia lyderystė ir didžiulės aikštėje praleidžiamos minutės?

– Manau, kad tai visiems kainuoja jėgų, bet svarbiausia, kad yra noras bei emocija. Mes su Vyteniu vyresni, bet pas mus noro visada pilna, tai mums prideda jėgų. Sezonas jėgų kainuoja ne tik žaidėjams, bet ir treneriams, prisideda kelionės – ne čarteriais skraidome, bet kai fizinių jėgų mažiau, psichologinės viršija viską. Tai – mūsų darbas, nėra kuo skųstis.

– Kas jums leidžia kol kas išvengti duobelių?

– Viskas susideda po truputį. Laikausi savo rutinos, kažkiek pritaikome treniruotes, metai ne jaunyn, reikia ir prieš treniruotes pasidaryti savo darbą. Kaip ir visose komandose, taip ir pas mus, jei yra štanginės ir treniruotės salėje diena, treneris paskirsto krūvius tarp tų, kurie žaidė daugiau ir mažiau. Gali nueiti pamėtyti, gali nueiti atlikti procedūras. Mus vyresnius treneris stengiasi nelabai bausti treniruotėse, jis supranta, kad kartais to poilsio reikia.

– Kaip manote, ar pavyks tokią formą išlaikyti viso sezono metu?

– Liko dar daug sezono, tikėkimės, kad pavyks. Aišku, bus blogų rungtynių, visos geros nebus, bet stengsiuosi. Svarbiausia žiūrėti ne į asmeninius rezultatus, o komandinius. Jei laimėsime, tai bus geriau nei mano geras asmeninis žaidimas.

– Minite noro faktorių. Ar jaučiate, kad noras auga būtent su metais ir supratimu, jog karjeros lieka ne tiek daug?

– Gal ne dėl to, pas mane noras visada buvo didelis, nuo pat jaunystės. Dar kai nutiko traumos, noras augo dar labiau.

– Esate minėjęs, kad grįžus Nenadui Čanakui, aiškumo „7bet-Lietkabelyje“ atsirado daugiau. Ką dar į Panevėžį sugrąžino strategas?

– Man atrodo ir žmonės mato, kad pati komanda nepasikeitė, bet pakito visas jos braižas, atsirado didelis kovingumas. Kai žaidėjai pajuto, jog turi savo vaidmenis, žino viską nuo A iki Z, ir jiems darbą palengvino tas žinojimas, ką ir kada daryti. Atsirado daug didesnis vienas kito supratimas: nuo rūbinės iki aikštės.

– Kaip patyręs žaidėjas, gal galite atsakyti, kas lemia, jog už vieną trenerį komanda nori kautis mažiau, už kitą – daugiau?

– Nenoriu sakyti, kad prie Štelmaherio nekovojome, tiesiog dabar viskas yra aišku, ir puolime, ir gynyboje, tad telieka pasitelkti norą ir kovingumą. Visą kitą mums išdėlioja treneris.

– Kaip manote, grįžus visiems traumuotiems žaidėjams, kokį potencialą turi „7bet-Lietkabelis“?

– Manau, didelį. Pamatysime, sunku pasakyti, kad dabar tikrai būsime vau. Manau, kad tie žaidėjai mums daug pridės, svarbiausia eiti savo keliu, dirbti, kas pasakyta, ir nesugalvoti, kad kažką padarysime po vieną. Esame komanda ir turime bendrai kovoti dėl pergalės.

– Šiuo metu „Betsafe-LKL“ turnyro lentelėje esate ketvirti. Ar tokia pozicija tenkina?

– Tikrai gera pozicija, pralaimėjome tik Vilniaus „Rytui“, Kauno „Žalgiriui“, na, ir pirmose rungtynėse Klaipėdos „Neptūnui“. Turėjome daug gerų pergalių. Kol kas vieta nebloga, bet praėjo tik pirmas ratas. Priešakyje daug dalykų, stengsimės likti kuo aukščiau.

– Su „Žalgiriu“ žaidėte ne taip seniai – prieš maždaug mėnesį. Dabar laukia antroji akistata. Kaip Kauno komanda pakito per šį laiką?

– Jie neturi daug žaidėjų, iškrito Arnas, Brady, Tomas turi problemų su pečiu. Jie turi naujoką, kuris dar nežaidė. Rotacija pakito, tikrai susiaurėjo, bet jie turėjo gerą mačą Milane, degė noru, sunkios rungtynės laukia ir mūsų.

– Praeitame mače metėte gerą kovą žalgiriečiams. Ar dabar turite dar didesnį šansą kautis dėl pergalės?

– Atsakysiu trumpai – bus matyti, žiūrėsime (Juokiasi). Mes einame su savo planu, kurį paruošė treneris, kovojame kaip komanda ir nežiūrime, kiek žaidėjų „Žalgiris“ turi ar neturi.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris