Jonavoje – B. Tabbo pakartotas rekordas ir iš didžiulio deficito išlipusių „Pieno žvaigždžių“ revanšas
„Betsafe-LKL“ nuotr.

Jonavoje – B. Tabbo pakartotas rekordas ir iš didžiulio deficito išlipusių „Pieno žvaigždžių“ revanšas

Autorius: LKL.lt
2023-12-16

Didžiulį deficitą panaikinusios Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (5-9) šeštadienio vakarą pademonstravo charakterį ir pasiekė dramatišką pergalę Jonavoje.

Aurimo Jasilionio kariauna svečiuose 89:84 (17:30, 21:20, 18:14, 33:20) patiesė Jonavos „CBet“ (6-8) ir revanšavosi varžovams už nesėkmę įspūdingoje pirmojo rato akistatoje.

Puikiai puolimę sužaidę pirmąjį kėlinį, šeimininkai iškart susikrovė užtikrintą persvarą – 30:17. Vienu metu jonaviečių rezervas beveik pasiekė 20 taškų (48:29), bet svečiai, paskutinėmis sekundėmis išprovokavę pražangą tritaškio metu, sugebėjo prieš pertrauką sušvelninti savo atsilikimą – 38:50.

Trečiajame kėlinyje Jonavos komanda vėl šiek tiek truktelėjo į priekį (64:48), bet lemiamą ketvirtį jie pasitiko jau tik su vienženkliu pranašumu – 64:56. Pradėjus tiksėti paskutiniosioms dešimt minučių, pagaliau prabilo Brandonas Tabbas, kuris po 12 netaiklių tritaškių smeigė du tikslius, pridėjo net keturias baudas ir atstatė lygybę – 66:66.

Iki pat paskutiniųjų minučių kone kiekvieną ataką keitėsi pirmaujanti komanda, tačiau tuomet tritaškį pataikęs Jordanas Watsonas pasvaliečiams leido pasijausti saugiau (80:76). Netrukus į jonaviečių dvitaškį J. Watsonas vėl atsakė tolimu metimu – 83:78. Lukas Kreišmontas realizavo savo tritaškį, bet kitoje aikštės pusėje saugų atstumą pasvaliečiams grąžino Deante Johnsonas – 85:81.

Visgi intriga neišgaravo net tada – Mike'o Lewiso metimas iš toli iš deficito paliko tik tašką (84:85). Prie baudų metimo linijos stojęs B. Tabbas neklydo – 87:84. M. Lewisas tuomet sužingsniavo ir Pasvalio krepšininkai įtvirtino pergalę.

„Pieno žvaigždes“ į priekį tempė Simo Jarumbausko ir D. Johnsono tandemas. Lietuvis pelnė 19 taškų, atkovojo 15 kamuolių, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 31 naudingumo balą, o amerikietis prie 23 taškų pridėjo 7 atkovotus kamuolius ir surinko 28 naudingumo balus.

Rezultatyvus, tačiau ne toks naudingas buvo B. Tabbas (20 tšk.). Snaiperis šįkart pakartojo 1996-aisiais Plungės „Olimpo“ amerikiečio Joey Vickery pasiektą 19 išmestų tritaškių rekordą. Vis tik iš tokios gausos tolimų metimų tikslą pasiekė vos 3 (16 proc.).

Šeimininkų gretose lyderiavo du Mike'ai – Lewisas ir Hughesas. Pirmasis pelnė 18 taškų, išdalino 7 rezultatyvius perdavimus ir surinko 22 naudingumo balus, o antrasis pelnė 13 taškų ir surinko 19 naudingumo balų.

Su „CBet“ marškinėliais debiutavo Justas Tamulis. Lietuvis per 10 minučių nieko teigiamo nenuveikė – prametė du metimus, sykį prasižengė ir surinko -3 naudingumo balus.

Pasvaliečiai šįkart su savimi neturėjo Kadeemo Jacko.

„CBet“: Mike'as Lewisas 18, Mike'as Hughesas 13, Lukas Kreišmontas ir Strahinja Mičovičius po 10, Tauras Jogėla 9, Edvinas Šeškus 8, Aleksandaras Marelja 6.

„Pieno žvaigždės“: Deante Johnsonas 23, Brandonas Tabbas 20, Simas Jarumbauskas 19, Jordanas Watsonas 12.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris