Ž. Urboną su G. Pozzecco lyginęs E. Stankevičius: „Tikrai tikiu, kad galime nueiti iki atkrintamųjų“
„Betsafe-LKL“ nuotr.

Ž. Urboną su G. Pozzecco lyginęs E. Stankevičius: „Tikrai tikiu, kad galime nueiti iki atkrintamųjų“

Autorius: LKL.lt
2024-01-08

„Šiaulių“ komanda yra pavyzdys, kaip pasikeitimai trenerių štabe kardinaliai keičia ekipos veidą.

Gruodžio viduryje klubas nusprendė atsisveikinti su Nikolajumi Mazuru ir jį pakeisti Žydrūnu Urbonu. Treneris turėjo laiko treniruotėms ir įvedęs pokyčius atvedė „Šiaulius“ į pergalę prieš Mažeikių „M Basket-Delamode“, tuo tarpu Citadele KMT ketvirtfinalį šiauliečiai pradėjo 80:77 įveikdami Jonavos „CBet“. Šis pranašumas galėjo būti gerokai didesnis, bet šiauliečiai jį išbarstė mačo gale.

Maža to, pergalė pasiekta buvo ir Šiaurės Europos lygoje (ENBL), kur sutriuškinta buvo Valmieros „Valmiera Glass“ ekipa.

„Žymiai, žymiai geriau yra dabar. Esame kaip kita komanda tiek aikštėje, tiek rūbinėje, nuotaikos – visai kitokios“, – LKL.lt pastarąjį laikotarpį reziumavo Eimantas Stankevičius.

Šiauliečiai (3-12) vis dar yra tarp prasčiausių „Betsafe-LKL“ ekipų, kartu su „Gargždais“ (3-12) bei Kėdainių „Nevėžiu-Optibet“ (3-13). Vis tik komanda tikisi, kad būdama ant geros bangos taip keliaus ir toliau.

Dabar „Šiaulių“ kelyje – Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ barjeras. Rungtynės vyks pirmadienį, 18 valandą, jas stebėti jus galima Go3 televizijoje.

„Privalome laimėti“, – užtikrintas buvo E.Stankevičius, tikintis, kad jo komanda gali žengti į „Betsafe-LKL“ atkrintamąsias bei Citadele KMT finalo ketvertą.

Pokalbis su juo LKL.lt – apie pokyčius, Ž.Urbono ekspresiją, lipimą iš duobės ir pasitikėjimą savimi. 

– Ko naujo komandai iškart įnešė Žydrūnas Urbonas?

– Visų pirma, pasikeitė deriniai, atsirado laisvumo. Treneris yra impulsyvus, atneša daug energijos, pasitiki kiekvienu žaidėju, nori išnaudoti kiekvieno stiprybes. Tai labai padeda.

– Kaip manote, kokių permainų „Šiauliams“ reikėjo labiau – emocinių ar taktinių?

– Tikriausiai, emocinių, nes buvome labai didelėje duobėje, reikėjo išlipti iš to. Smagu, kad po truputį lipame.

– Kada pats pajautėte, kad sezonas ritasi žemyn ir prošvaisčių kažką pakeisti, vadovaujant Nikolajui Mazurui, nelabai yra?

– Sunku pasakyti. Daug pralaimėjimų sekė iš eilės. Pradžioje viskas neatrodė taip blogai, kadangi net pralaimėdavome keliais taškais, tačiau vėliau kritome prieš oponentus, kuriuos turėjome nugalėti: „Nevėžį-Optibet“, „Pieno žvaigždes“. Viskas ėmė eiti tik žemyn, dar prisidėjo pralaimėjimas „Olimpui“, kai pasiekėme visišką dugną.

– Ne jūs pirmas minite, kad pralaimėjimas Palangos „Olimpui“ buvo didelis smūgis – tą sakęs ir Ignas Vaitkus.

– Vis tiek jie yra žemesnės lygos klubas, kad ir surinkęs gerą sudėtį. Pralaimėti NKL komandai negalima, ypač namie.

– Kaip N.Mazuras reagavo į šią situaciją ir kaip bandė jus prikelti?

– Jis tiek gynyboje, tiek puolime bandė keisti dalykus, tačiau pralaimėjimai išmušė iš vėžių ne tik mus, bet ir trenerį.

– Kai seka pralaimėjimų duobė, kai pokyčiai neveikia, ar jautėte, kad blėsta pagarba ir pasitikėjimas treneriu?

– Sunku pasakyti, nemanau, kad pasitikėjimas buvo nukritęs. Kai esi emocinėje duobėje, tiesiog nesinori nieko – nei sportuoti, nei visų matyti.

– Pirmąsyk karjeroje dirbate su Ž.Urbonu, koks įspūdis?

– Labai labai geras. Jis man šiek tiek primena Sireiką ir Pozzecco. Jis labai ekspresyvus, savo energijos prideda žaidėjams. Aišku, dirbame neilgai, bet kol kas man labai patinka.

– Pats Ž.Urbonas minėjo, kad iš senojo trenerio liko pora derinių. Sunku buvo taip kardinaliai pakeisti žaidimą, sezonui įsibėgėjant?

– Manau, labai gerai sureagavome į šią situaciją, neužtruko mums tie dalykai. Labai greitai išmokome, pagavome trenerio mintį, man dar buvo lengviau, kai treneris primena Antaną, su kuriuo esu dirbęs.

– Citadele KMT pirmosiose ketvirtfinalio rungtynėse iššvaistėte beveik triuškinamą persvarą ir į antrąsias nešitės vos 3 taškų persvarą. Labai apmaudu, kad nežengėte tvirtesnio žingsnio link finalo ketverto?

– Apmaudu tikrai. Kaip pradėjome rungtynes, atrodė, svarbu laimėti, bet kai likus 5 minutėms turėjome plius 19, visi kalbėjome, kad svarbu skirtumą padidinti dar labiau, kad būtume kuo ramesni. Tai padidinome taip, kad vos laimėjome. Tikiuosi, užteks.

– Jaučiate, kad „CBet“ jums – įveikiamas varžovas ir palankiausias, kokį galėjote gauti šiame etape?

– Faktas, bet mačiau, daug žmonių po burtų kalbėjo, jog būsime lengvas pasivaikščiojimas Jonavai. Tikiuosi, jog bent kažkiek užtildėme kritikus. Kažkiek pasisekė, jaučiame, jog turime gerą šansą, gaila, kad skirtumas nedidelis, bet tikiuosi, laimėsime Jonavoje ir jo neprireiks.

– Ar šiandien jums neskamba kaip iš kosmoso tas faktas, kad ką tik buvote visiškame emociniame dugne, o ir turnyro lentelėje turite kapstytis iš dugno, bet tuo pačiu esate šalia Citadele KMT finalo ketverto?

– Atrodo siurrealu. Nuo sezono pradžios atrodo, kad skirtingai žaidėme „Betsafe-LKL“ ir Citadele KMT mačus. Nežinau, čia psichologija ar kas, aš pats esu kaip du skirtingi žaidėjai šiuose turnyruose. Aišku, žinome, kad turime žymiai daugiau šansų kažką pasiekti Citadele KMT.

– Pats pastarosiose Citadele KMT rungtynėse pagerinote karjeros rodiklius – rinkote 26 taškus, pataikėte 6 tritaškius iš 9. Kiek svarbu buvo pasijusti komandos vedliu?

– Labai daug kalbėjau su Urbonu apie psichologiją. Esu metikas, žinau, kad turiu mesti ir nieko negalvoti, tai man sako ir treneris. Labai smagu, kad pagaliau sulaukiau tokių rungtynių, tikiuosi, nesustosiu.

– Laukia rungtynės su pasvaliečiais – vienais iš varžovų, kuriuos nugalėti turite, norėdami kilti iš „Betsafe-LKL“ dugno. Kas bus svarbiausia jose?

– Faktas, privalome laimėti, nesvarbu, išvykoje ar namie, esame ant geros bangos. Tikiuosi, su ta didele energija laimėsime. Kai žaidėme Pasvalyje Citadele KMT, laimėjome užtikrintai, tikiuosi, tai pakartosime.

– Kaip manote, ko „Šiauliams“ reikia, kad pasvajotumėte apie „Betsafe-LKL“ atkrintamąsias?

– Sunku pasakyti, tikrai nemanau, jog mums trūksta žaidėjų. Sakant nuoširdžiai, turime labai gerą kompaniją, rūbinė yra puiki, mums reikia daugiau susižaisti, daugiau pasitikėti savimi, o vėliau ir kitais. Manau, su šiuo treneriu viskas bus gerai. Tikrai tikiu, kad galime nueiti iki atkrintamųjų.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris