„Betsafe-LKL“ pusfinalių apžvalga: panevėžiečių misija (ne)įmanoma ir krepšiniu alsuosianti sostinė
„Betsafe-LKL“ nuotr.

„Betsafe-LKL“ pusfinalių apžvalga: panevėžiečių misija (ne)įmanoma ir krepšiniu alsuosianti sostinė

Autorius: LKL akademija powered by Citadele
2024-05-21

Daug aistrų, atkaklios kovos bei įspūdingų momentų paserviravę Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) ketvirtfinaliai baigėsi. Liko tik keturios komandos, kurios tęs kovą dėl čempionų titulo: Kauno „Žalgiris“, Panevėžio „7bet-Lietkabelis“, Vilniaus „Rytas” bei Vilniaus „Wolves Twinsbet”.

LKL akademija powered by Citadele prisimins jau įvykusias dvikovas ir pasvarstys galimus pusfinalio scenarijus.

Kauno „Žalgiris“ – Panevėžio „7bet-Lietkabelis“

Lengviausiu būdu į būsimąsias pusfinalio kovas įžengė dabartiniai čempionai. „Žalgiris“ be didelio vargo dusyk (76:61 ir 76:58) įveikė Mažeikių „M Basket-Delamode“ krepšininkus ir užtikrintai pateko tarp keturių stipriausių „Betsafe-LKL“ ekipų.

Visai kita istorija lydėjo panevėžiečius. Jie į pusfinalį prasibrovė tik laimėję lemiamas trečiąsias rungtynes Utenoje, kai po pratęsimo įspūdingame mače 100:99 palaužė Utenos „Uniclub Casino – Juventus” komandą. „7bet-Lietkabelio“ vyr. treneris Nenadas Čanakas atskleidė, kad ši pergalė  buvo pati didžiausia per visą jo karjerą treniruojant Panevėžio klubą. Nesunku suprasti serbų stratego emocijas po rungtynių, kurios pareikalavo pratęsimo, o pergalę nulėmė Gabrieliaus Maldūno paskutinėmis sekundėmis pamuštas kamuolys į krepšį. Panevėžiečiai pastaruosius kelis mėnesius nedemonstravo geriausio savo žaidimo, o serijos neuždarius namuose ir išvykus į svečių areną, kilo pavojus užbaigti sezoną nepatenkant į stipriausiųjų komandų ketvertą. Paskutinį kartą „7bet-Lietkabelis“ ketvirtfinalyje krito dar 2015-2016 m. sezone. Tą kartą panevėžiečiai atkrintamųjų starte susidūrė su tuometiniu Vilniaus „Lietuvos rytu“ ir pralaimėjo seriją 0:3.

Ar užduotis įveikti Kauno „Žalgirį“ serijoje iki trijų pergalių yra neįmanoma? N. Čanako vadovaujama Aukštaitijos sostinės komanda vos prieš dvejus metus įrodė, kad ši misija įgyvendinama. 2021-2022 m. sezone Panevėžio krepšininkai eilinį kartą atkrintamosiose susidūrę su kauniečiais pateikė sensaciją ir serijoje 3:1 palaužę žalgiriečius prasibrovė į finalą. Daugkartiniams Lietuvos čempionams tai buvo pirmas kartas istorijoje, kai klubas nepateko į „Betsafe-LKL“ finalą, o panevėžiečiai antrą kartą per visą klubo gyvavimo laikotarpį pasidabino sidabro medaliais, finale kritę prieš „Rytą”.

Šio sezono visus tris tarpusavio susitikimus laimėjo kauniečiai, o paskutinį kart „7bet-Lietkabelis“ juos nukovė pernai, kai komandos tai pat susitiko pusfinalyje ir panevėžiečiai vienintelę pergalę iškovojo trečiosiose rungtynėse Kaune 67:66.

Vilniaus „Rytas” – Vilniaus „Wolves Twinsbet”

Antrojoje pusfinalio poroje išvysime dvi sostinei atstovaujančias komandas. Didelę priešpriešą viena kitai demonstruojančios ekipos turės progą įrodyti, kuri iš jų Vilniuje šiuo metu yra stipriausia.

Ketvirtfinalio serijos tarp „vilkų” ir Klaipėdos „Neptūno” rungtynėse buvo galima išvysti ir „Ryto” sirgalių, kurie palaikė klaipėdiečius. Tiesa, papildomas palaikymas nepadėjo – „Wolves Twinsbet” lemiamame mače šventė pergalę 91:80 bei laimėjo seriją 2:1. Šių rungtynių X faktoriumi tapo Kristupas Žemaitis, pataikęs visus 6 tolimus šūvius bei surinkęs 26 taškus. Klubas, skaičiuojantis dar tik antrą sezoną, pirmą kartą žais „Betsafe-LKL“ pusfinalyje.

„Rytas” ketvirtfinalio serijoje 2:0 (110:77 ir 90:96) įveikė Jonavos „CBet” ekipą. Priešininkai abiejuose mačuose buvo pajėgūs varžytis maždaug po tris kėlinius, per paskutiniąsias 10 minučių „Rytas” sugebėdavo perversti rungtynių eigą į savo pusę. Vilniuje jonaviečiai neatlaikė uraganinio priešininkų puolimo ir ketvirtajame kėlinyje praleidę 31 tašką, o patys įmetę tik 9, buvo nukauti 33 taškų skirtumu. Antrajame susitikime vilniečiai ilgą laiką buvo besivejančių vaidmenyje. Visgi kertiniu momentu jie sužaidė užtikrinčiau ir sugebėjo sėkmingai uždaryti seriją Jonavoje.

„Ryto“ sirgalių palaikymo kultūra pastaraisiais metais pastebima kaip viena ryškiausių, todėl bus įdomu stebėti, ar stiprus užnugaris suvaidins svarbų vaidmenį būsimosiose kovose. Reguliariojo sezono metu komandos tarpusavyje žaidė tris kartus, du iš jų pergalę iškovojo „Rytas”.

Pirmoje poroje kaip ryškūs favoritai išskiriami dabartiniai čempionai – „Žalgirio” krepšininkai, kurie susidurs su nebeturinčiu ką prarasti „7bet-Lietkabeliu“. Antrojo pusfinalio serija žada dar daugiau intrigos, kadangi reguliariajame sezone pozicija aukščiau užkopęs „Rytas” susitiks su „Wolves Twinsbet”, kurie į lemiamus mūšius žengia su grįžusiais lyderiais ir motyvacija įkąsti pagrindiniam konkurentui mieste.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris