Metų proveržiu pripažintas „Neptūne“ sužibėjęs I. Sargiūnas
Foto: Betsafe-LKL

Metų proveržiu pripažintas „Neptūne“ sužibėjęs I. Sargiūnas

Autorius: LKL.lt
2024-06-03

Žurnalistai bei treneriai tarė savo žodį. Jų balsų dauguma, šio sezono metų proveržiu išrinktas Klaipėdos „Neptūno“ žaidėjas Ignas Sargiūnas.

Po metų, praleistų Bairoito „Medi“ (Vokietijos lyga), gynėjas sugrįžo į Lietuvą, kur iškart tapo vienu „Neptūno“ lyderiu.

„Smagu gauti apdovanojimą, malonu. Tai pirmasis toks apdovanojimas profesionalioje karjeroje, smagu dėl to“, – į sulauktą pripažinimą sureagavo I. Sargiūnas.

29-iuose mačuose ant parketo pasirodęs kaunietis per 25 minutes vidutiniškai pelnydavo 12,9 taško (34,2 proc. trit.), atkovodavo 2,4 kamuolio, atlikdavo 2,3 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 11,2 naudingumo balo.

Gynėjo statistika yra panaši į tą, kurią jis demonstravo 2021-2022 m. sezone Prienuose (29 rungt., 27 min., 11,8 tšk. (29,6 proc. trit.). 2,5 atk. kam., 3 rez perd., 11,8 naud. bal.). Visgi tuomet prieniškiai per 30 rungtynių triumfavo vos trissyk ir liko paskutiniai.

Šiemet I. Sargiūno atstovautas uostamiesčio klubas liko tik per vieną pergalę nuo „Betsafe-LKL“ pusfinalio, o ypatingai I. Sargiūno proveržis jautėsi lemiamuose mačų momentuose, kuomet būtent jis dažnai turėdavo kamuolį savo rankose bei išplėšė „Neptūnui“ ne vieną pergalę.

„Iš statistinių rodiklių viskas panašiai, bet manau, kad žaidžiant konkurencingesnėje komandoje, kur yra pergalių, tai duoda daugiau. Tekdavo lemiamais momentais svarbiose rungtynėse prisiimti atsakomybę, gerai sužaisti, priimti tam tikrus sprendimus“, – sėkmingus savo metus uostamiestyje pakomentavo metų proveržiu išrinktas žaidėjas.

„Ir geriausias, ir smagiausias, – apie po sezono likusius įspūdžius pridūrė I. Sargiūnas. – Komandoje buvo geras būrys žaidėjų ir žmonių. Iš bendrinės patirties tai tikrai geriausias sezonas.“

24-erių krepšininkas neseniai sulaukė kvietimo į Lietuvos rezervinę rinktinę. Būtent ji ir yra artimiausiuose I. Sargiūno planuose. Apie tai, kur žais kitą sezoną, jis dar negalvoja.

„Po rezervinės rinktinės norėsiu šiek tiek pailsėti, bet visąlaik palaikyti fizinę kondiciją ir pasiruošimą. Galbūt pailsėti nuo krepšinio, pravalyti galvą. Bet paskui sugrįžti ir darbuotis toliau. Dėl kitos stotelės – dabar dar nėra jokių minčių“, – teigė I. Sargiūnas.

Pernai metų proveržiu buvo išrinktas į Ispaniją sparnus vėliau pakėlęs Matas Jogėla (Klaipėdos „Neptūnas“), užpernai – Panagiotis Kalaitzakis (Panevėžio „Lietkabelis“), ką tik su Atėnų „Panathinaikos“ tapęs Eurolygos čempionu.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris