Pratęsime čempionus nukovęs „Rytas“ žengė pirmąjį žingsnį link titulo
„Betsafe-LKL“ nuotr.

Pratęsime čempionus nukovęs „Rytas“ žengė pirmąjį žingsnį link titulo

Autorius: LKL.lt
2024-06-05

„Betsafe-LKL“ finalo serijos starte Vilniaus „Rytas“ per papildomas penkias minutes parbloškė principinius varžovus ir perėmė namų aikštės pranašumą.

Giedriaus Žibėno auklėtiniai išvykoje po pratęsimo 89:88 (19:17, 24:29, 11:20, 23:21, 12:11) pranoko Kauno „Žalgirį“ ir serijoje išsiveržė į priekį 1-0.

Paskutinį sykį pratęsimas „Betsafe-LKL“ finale buvo žaistas 2015 m., tąsyk „Žalgirio“ arenoje kauniečiai nukovė amžinus priešininkus iš sostinės. Negana to, Kauno krepšininkai savo namų tvirtovės finaluose paskutinį kartą neapgynė dar 2010-aisiais, kuomet vilniečiai čia triumfavo septintajame serijos mače.

Antrasis serijos mačas vyks jau penktadienį Vilniuje. Susitikimo transliaciją iš „Twinsbet“ arenos stebėkite nuo 18.30 val. per BTV televiziją ir Go3.

Po lygaus susitikimo starto vilniečiai šiek tiek atitrūko (19:11), tačiau iki pirmojo ketvirčio pabaigos leido varžovams priartėti – 19:17. Žalgiriečiai netrukus atstatė lygybę (21:21), tačiau svečiai vėl truktelėjo į priekį, o Margirio Normanto dūris su antrojo kėlinio sirena sostinės ekipai suteikė visai apčiuopiamą pranašumą – 43:36.

Po pertraukos šeimininkai ilgą laiką atsilikinėjo panašiu skirtumu, tačiau trečiojo ketvirčio pabaigoje spurtu 10:2 „Žalgiris“ išsiveržė į priekį prieš lemiamą mačo atkarpą – 56:54. Pamažu čempionų titulą ginanti komanda augino savo atotrūkį, kurį Dovydo Giedraičio baudos pirmąsyk susitikime pavertė dviženkliu – 69:59.

Nepaisant to, „Rytas“ demonstravo kovotojų charakterį ir greitai artėjo prie varžovų, kol galiausiai likus 100 sekundžių komandas teskyrė taškas – 73:72. Be to, penktąją pražangą užsidirbo Edgaras Ulanovas. Į D. Giedraičio baudas dvitaškiu atsakė Martynas Echodas – 75:74. L. Lekavičius pelnė du taškus, bet Justinas Gorhamas išlygino rezultatą – 77:77. Po L. Lekavičiaus ir Marcuso Fosterio netaiklių metimų komandos kėlėsi į pratęsimą.

Atkakli kova virė ir papildomo laiko metu. M. Echodo du taškai suteikė jo komandai 3 taškų persvarą paskutinę minutę, bet iki minimumo deficitą sumažino D. Giedraitis – 88:89. Po netaiklaus M. Normanto metimo D. Giedraitis sugriebė kamuolį, bet jį iškart perdavė varžovams tiesiai į rankas, o po Gyčio Masiulio netaiklios baudos ištiksėjo paskutiniosios sekundės, po kurių į triumfą pasileido sveičiai ir jų sirgaliai.

„Rytui“ laimėti nesukliudė dvigubai dažniau darytos klaidos – 18:9. Visgi vilniečiai buvo geresni pagal atkovotus kamuolius – 46:35.

Sostinės klubą į pergalę vedė Gytis Radzevičius, pelnęs 19 taškų (5/6 trit.), atkovojęs 5 kamuolius ir surinkęs 20 naudingumo balų. Puikūs buvo ir dvigubą dublį surinkęs M. Echodas (12 tšk., 12 atk. kam., 19 naud. bal.) bei tokį pat pasiekimą beveik užfiksavęs J. Gorhamas (15 tšk., 9 atk. kam., 19 naud. bal.).

Pralaimėtojų gretose lyderiavo Keenano Evanso paliktus batus užpildęs Lukas Lekavičius. Kauniečių atakų organizatorius pelnė 21 tašką, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 26 naudingumo balus. 14 taškų, 7 atkovotus kamuolius ir 20 naudingumo balų pridėjo Laurynas Birutis. D. Giedraitis rungtynes baigė su 16 taškų bei 19 naudingumo balū.

Ant parketo po kurio laiko ir vėl žegė Arnas Butkevičius. Puolėjas per 21 minutę pasižymėjo 2 taškais ir 5 naudingumo balais.

„Žalgiris“: Lukas Lekavičius 21, Dovydas Giedraitis 16, Laurynas Birutis 14, Edgaras Ulanovas 9, Demetre Riversas, Kevarrius Hayesas, Edmondas Sumneris ir Tomas Dimša po 6.

„Rytas“: Gytis Radzevičius 19, Justinas Gorhamas ir R.J. Cole'as po 15, Marcusas Fosteris ir Martynas Echodas po 12.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris