Lemiamą metimą prametęs R. Sulaimonas tikisi atsigriebti antrajame mače dėl bronzos: „Aukosiu savo ego dėl komandos“
Foto: Betsafe-LKL

Lemiamą metimą prametęs R. Sulaimonas tikisi atsigriebti antrajame mače dėl bronzos: „Aukosiu savo ego dėl komandos“

Autorius: LKL.lt
2024-06-06

„Betsafe-LKL“ finalų startas nesusiklostė abiem namų pranašumą turėjusioms komandoms – jį prarado tiek Vilniaus „Wolves Twinsbet“, tiek Kauno „Žalgiris“.

„Vilkai“, didžiąją dalį laiko pirmavę dvikovoje su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“, mačo pabaigoje paleido rungtynių kontrolę ir ir galiausiai turėjo nuleistomis galvomis kulniuoti į savo namų arenos rūbinę.

Ypač skaudžiai šeimininkams kainavo paskutinę minutę padaryta klaida išsimetant kamuolį iš užribio. Po to sekusią pražangą Dovis Bičkauskis pavertė dviem taikliomis baudomis, o kitoje aikštės pusėje jis kaip reikiant apsunkino Rasheedo Sulaimono mėginimą išgelbėti Vilniaus ekipą.

„Dabar jau taip atrodo, kad reikėjo daryti kažką kitaip, galbūt blogai perskaičiau situaciją. Tokiais momentais taip jau nutinka. Galiu pripažinti, kad gynyba buvo gera“, – portalui LKL.lt sakė R. Sulaimonas.

Amerikietis ką tik buvo išrinktas į „Betsafe-LKL“ simbolinį penketuką. „Wolves Twinsbet“ lyderis nuopelnus už šį pasiekimą priskiria savo komandai.

„Galėčiau kalbėti ir kalbėti apie kiekvieną žaidėją. Kiekvienas įneša kažką savo ir man teko nuraškyti to vaisius. Esu dėkingas ir didžiuojuosi savo komanda. Turime galimybę užbaigti viską aukšta nata“, – teigė „vilkų“ vedlys.

Jau ketvirtadienio vakarą R. Sulaimonas ir jo komanda mėgins išlyginti bronzinės serijos rezultatą Panevėžyje. Antrąją Panevėžio ir Vilniaus klubų akistatą nuo 18.30 val. tiesiogiai stebėkite per BTV televiziją ir Go3.

Prieš mažojo finalo mūšį portale LKL.lt – interviu su R. Sulaimonu.

– Su panevėžiečiais ilgą laiką pirmavote ir pačioje pabaigoje paleidote pergalę iš rankų. Kas nutiko?

– Mūsų komunikacija buvo prasta. Turime būti geresni tokiose situacijose, geriau rūpintis kamuoliu. Kontroliavome rungtynes. Turime pažvelgti į save, ištaisyti klaidas ir sugrįžti su kur kas švaresnėmis, solidesnėmis rungtynėmis.

– Turėjote progą išlyginti rezultatą ar jį persverti, bet metimas nepasiekė tikslo. D. Bičkauskis labai viską apsunkino. Ar galvojate, kad galėjote daryti kažką kitaip, galbūt mesti dvitaškį ir mėginti išplėšti pratęsimą?

– Dabar jau taip atrodo, kad reikėjo daryti kažką kitaip, galbūt blogai perskaičiau situaciją. Tokiais momentais taip jau nutinka. Galiu pripažinti, kad gynyba buvo gera. Jei kitąkart būsiu agresyvus, gal viskas pasisuks kitaip.

– Jūs turėjote sveikatos problemų dar pusfinalyje, tikriausiai jos neišnyko. Kaip įtikinate savo paties kūną, kad dar reikia šiek tiek pakentėti?

– Tai daugiau psichologinis dalykas. Nesu 100 proc. sveikas, bet turbūt tokiu metu niekas nėra. Kol galiu užsivilkti marškinėlius ir bėgti, taip ir darysiu, nebus pasiteisinimų. Turime sveikatos problemų, bet turiu būti čia dėl komandos ir pats to noriu. Nenoriu, kad istorija suktųsi apie tai, kad nesu pasirengęs žaisti. Darau viską kaip galiu geriausiai.

– Turėjote mažiau laiko pasiruošimui, bet likote rungtynių ritme. Kaip sunku buvo psichologiškai palaidoti titulo ambicijas ir persikoncentruoti į bronzinę seriją?

– Sunku. Turėjome bendrą tikslą ir jo nepasiekėme, nors trūko nedaug. Bet tai yra mūsų darbas. Patekome į bronzinę seriją – turime ją žaisti. Būti po tokio pralaimėjimo labai sunku, bet tai sportas, turime patyrusią komandą ir turime su tuo susitvarkyti. Kontroliavome rungtynes ilgą laiką. Jei būtume labiau susikoncentravę ir sėkmingiau finišavę, tai greičiausiai net nebūtų dėmesio verta tema. Negalime to naudoti kaip pasiteisinimo. Varžovai irgi pralaimėjo pusfinalį, bet ėjo žaisti, kaip ir mes. Tai svarbiausia.

– Serijoje žaidžia dvi Europos taurės komandos, norinčios ten žaisti ir toliau. Visgi neaišku, ar tie patys žaidėjai komandoms atstovaus ir kitąmet. Ar jums tai motyvacija?

– Žinoma, verta dėl to kovoti. Tokiame lygyje, kur mums moka pinigus, kad dirbtume šį darbą, taip yra. Vis sugrįžtu prie minties apie profesionalumą. Bet svarbu ne tik tai. Kaip sportininkui, tau sunku rasti motyvacijos po pralaimėjimų, po prarastos vilties laimėti viską. Bet tai galimybė mums užbaigti sezoną pergalingai. Niekas nenori baigti metų pralaimėdamas. Ar esi motyvuotas, ar ne, kai žaidi – nori laimėti. Žinoma, norime sezoną užbaigti kuo aukščiau, bet kaip konkurencingi žmonės, norime pergalių. Būti trečiam – geriau nei ketvirtam.

– Buvote išrinktas į simbolinį sezono penketuką. Kokios mintys aplankė sužinojus apie tai?

– Noriu padėkoti dievui. Palaima gauti tokį pripažinimą. Visgi nelaikau to individualiu apdovanojimu, reikia nuopelnus priskirti komandos draugams ir treneriams, kurie sukūrė man patogias situacijas tiek aikštelėje, tiek psichologiškai. Galėčiau kalbėti ir kalbėti apie kiekvieną žaidėją. Kiekvienas įneša kažką savo ir man teko nuraškyti to vaisius. Esu dėkingas ir didžiuojuosi savo komanda. Turime galimybę užbaigti viską aukšta nata.

– Deividas Sirvydis taip pat pakliuvo į tą penketuką, o pirmajame mače buvo kone pagrindinis pergalės kalvis. Kiek sunku stabdyti jį jūsų komandai?

– Jis puikus žaidėjas, gali mesti, gali varytis kamuolį, veržtis. Turime žaidėjų, kurie gali apsunkinti jam viską, tad turime pasitikėti trenerių suteikiama informacija ir susitelkti gynyboje, geriau pasirodyti prieš jį kitose rungtynėse, galiu pasakyti tik tiek.

– Vykstate į Panevėžį, kur varžovai mėgins priremti jus prie sienos. Kokio jūsų paties žaidimo reikia komandai, kad grįžtumėte su lygiu rezultatu į Vilnių?

– Tai komandinis sportas. Asmeniškai turiu ateiti geriausios savo versijos, žinau, kad mano komandos draugai irgi tą padarys. Kad ir ko reikės komandai iš manęs – dalintis kamuoliu, rinkti taškus, dengti Sirvydį – aukosiu savo ego dėl komandos, o visi mano komandos draugai taip pat. Žinoma, mūsų netenkina, kaip baigėsi pirmos rungtynės, jie užuodžia kraują ir mėgins dar labiau nutolti. Esame pasiruošę tokiems momentams ir eisime kovoti, atkrintamosiose jau parodėme, kad galime tai daryti. Atsiliekame 0-1 ir mūsų galvose yra tik tai.

– Kokios rungtynės tai turi būti, kad jūs laimėtumėte? Ką reikės daryti kitaip?

– Varžovai labai gerai žaidžia pagal savo sistemą, efektyviai išnaudoja visas progas. Kiekvienas kirtimas jiems yra opcija, o mums – grėsmė. Gynyboje pirmoje pusėje buvome neblogi, turime būti stabilesni su tuo. Paprasčiausiai reikia labai švarių rungtynių. Ką tuo turiu omeny – reikia geros metimų selekcijos, gero sugrįžimo į gynybą, apriboti klaidų skaičių. Tai dalykai, kuriuos galime kontroliuoti patys. Jei padarysime tai, turime puikų šansą varžytis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris