„Ryto“ priekinėje linijoje – S. Enochas
Eurolygos nuotr.

„Ryto“ priekinėje linijoje – S. Enochas

Autorius: rytasvilnius.lt
2024-07-29

Vilniaus „Ryto“ komandos gretose kitą sezoną pamatysime dar vieną naujoką. Juo tapo Eurolygos ir Europos taurės turnyrų patirties sukaupęs vidurio puolėjas Stevenas Enochas. 

Praėjusį sezoną „Ryto“ naujokas praleido Turkijos lygoje, Ankaros „Turk Telekom“ ekipoje, kur per 30 sužaistų rungtynių vidutiniškai aikštelėje praleisdavo po 25 minutes, pelnydavo 11,4 taško, atkovodavo 5 kamuolius ir rinkdavo 10,7 naudingumo balo. 

Europos taurėje krepšininko statistiniai rodikliai buvo geresni. Per 18 sužaistų rungtynių, 26-erių aukštaūgis fiksavo 12,4 taško, 7,9 atkovoto kamuolio (4 vieta Europos taurėje), ir 1,1 rezultatyvaus perdavimo vidurkius. Krepšininkas taip pat vidutiniškai rinkdavo po 18,1 naudingumo balų per rungtynes. 

,,Susitarimas su S. Enochu tik įrodo klubo ambicijas artėjančiam sezonui. Komandos vadovybė atliko didžiulį ir puikų darbą pasikviečiant Steveną į ,,Ryto” gretas, – kalbėjo Vilniaus ,,Ryto” vyriausiasis treneris Giedrius Žibėnas. – Stevenas į komandą atsineša aukščiausio lygio patirtį. Tikimės, kad jo talentas mus stipriai pastūmės siekiant aukštų sezono tikslų”.

„Džiaugiamės, kad savo komandos gretose turėsime krepšininką, kuris nepaisant to, kad yra pakankamai jaunas, bet jau turi solidžios patirties, rungtyniaujant Europos turnyruose, – apie susitarimą su Stevenu Enochu kalbėjo „Ryto“ sporto direktorius Artūras Jomantas. – Stevenas atitinka „Ryto“ komandos filosofiją ir vertybes - yra tvirtai sudėtas, kietą žaidimą žaidžiantis krepšininkas, gebantis solidžiai kovoti dėl atšokusių kamuolių. Tikime, kad jo indėlis bus svarus komandai kovojant dėl pergalių“.

Konektikuto ir Luisvilio universitetams atstovavęs krepšininkas savo karjerą Europoje pradėjo Santjago de Kompostelos „Monbus Obradoiro“ ekipoje, Ispanijoje. Po gero debiutinio sezono Europoje, 208 cm krepšininkas pasirašė dvejų metų kontraktą su Vitorijos „Baskonia“.

Pirmajame Eurolygos sezone S. Enochas rinko po 9,5 taško, 5,6 atkovoto kamuolio ir 10,7 naudingumo balo. Antrasis sezonas legionieriui nebuvo toks sėkmingas – per vidutiniškai 12,5 minutes aukštaūgis pelnė 5,1 taško, atkovojo 2,9 kamuolio ir rinko 5,5 naudingumo balo.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris