Į „Šiaulius“ atvyksta NBA patirties turintis amerikietis
Foto: NBA G League

Į „Šiaulius“ atvyksta NBA patirties turintis amerikietis

Autorius: bcsiauliai.lt
2024-08-14

Saulės miesto komanda tęsia komplektacijos darbus ir į savo gretas pasikvietė pirmąjį legionierių. „Šiaulių“ krepšinio klubą papildė 27-erių metų amerikietis Shaquille’as Buchananas. Su 191 cm ūgio gynėju sutartis pasirašyta vieneriems metams.

Pernai aukščiausioje Graikijos lygoje sezoną pradėjęs krepšininkas atstovavo „AS Karditsas“ komandai bei vidutiniškai rinko 10,1 taško, 3,5 atkovoto kamuolio ir 2,6 rezultatyvaus perdavimo vidurkius per 27 sužaistus mačus.

Pasibaigus čempionatui žaidėjas persikėlė į Izraelį, kur užbaigė sezoną vilkėdamas Galil Eliono „Hapoel“ ekipos marškinėlius. Ten Buchananas sužaidė 6 rungtynes ir per jas spėjo pasižymėti 10,7 taško, 2,7 atkovoto kamuolio bei 1,5 rezultatyvaus perdavimo statistiniais rodikliais.

„Tai žaidėjas ne tik su plačiu puolimo arsenalu, bet ir turintis puikius instinktus gynyboje, ką įrodo ir karjeroje gauti geriausio metų besiginančio žaidėjo apdovanojimai. – naujoko universalumą iškyrė komandos vyr. treneris Žydrūnas Urbonas. – Geri NBA skautų atsiliepimai, teigiama mūsų trenerių štabo analizė leidžia tikėtis tikrai solidaus papildymo. Krepšininkus renkamės labai kruopščiai, su keletu rimtų kandidatų susitarimo pasiekti nepavyko, bet tikime, kad kantrybė atsiperka.“

Po studijų JAV legionierius 2019 m. sudalyvavo Vasaros lygoje bei pasirašė sutartį su Memfio „Grizzlies“ organizacija. NBA komandos sistemoje gynėjas praleido trejus metus atstovaudamas dukterinei komandai G lygoje. 2021 metų gruodį amerikietis sulaukė savo šanso ir debiutavo stipriausioje pasaulio lygoje sužaisdamas dvejas rungtynes.

Ryškų pėdsaką G lygoje palikęs naujasis „Šiaulių“ komandos narys už Atlanto sukūrė ne vieną įspūdingą pasirodymą. Dar 2022 metais rungtyniaudamas prieš Teksaso „Legends“ ekipą jis suvertė 40 taškų, atkovojo 14 kamuolių, atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir iš viso užviksavo 52 naudingumo balus.

Buchananas į Šiaulius turėtų atvykti dar iki oficialaus treniruočių pasirengimo starto, kuris numatomas rugpjūčio 19 dieną.

Be legionieriaus sutartis su Saulės miesto komanda šiuo metu turi Marius Valinskas, Lukas Uleckas, Mindaugas Kupšas, Eimantas Stankevičius, Dovydas Romančenko, Karolis Giedraitis, Jokūbas Rubinas bei Rokas Norutis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris