T. Digbeu apie fenomenalų dėjimą: „Toje situacijoje aš vos nežuvau“
Foto: LKL/BNS

T. Digbeu apie fenomenalų dėjimą: „Toje situacijoje aš vos nežuvau“

Autorius: LKL.lt
2021-03-05

„Betsafe-LKL“ čempionate sirgaliai sutinka ne tik puikiai pažįstamų, bet ir naujų, savo kelią krepšinio pasaulyje dar tik pradedančių žmonių. Vienas ryškesnių čempionato legionierių – jaunasis Prienų „Cbet“ gynėjas Tomas Digbeu.

199 cm ūgio 19 metų amžiaus prancūzas beveik visą savo karjerą praleido Ispanijoje, kur žaidė „Barcelona“ jaunimo komandose.

Lietuvoje legendinio prancūzų krepšininko Alaino Digbeu sūnus nutūpė 2019 metais, kai pasirašė ilgalaikę sutartį su Kauno „Žalgirio“ klubu. Čempionai iškart paskolino T. Digbeu Prienų komandai.

Dabar T. Digbeu yra pilnavertis ir svarbus „Cbet“ komandos narys, aikštelėje vidutiniškai praleidžiantis po 19 minučių ir per šį laiką fiksuojantis 8,9 taško vidurkį.

Tiesa, net ir beveik dvejus metus rungtyniaudamas Lietuvoje, T. Digbeu yra įsitikinęs – kol kas būtent „Barceloną“ jis gali vadinti savo gyvenimo komanda.

„Taip, turbūt tai yra mano gyvenimo komanda. Nuo trylikos metų žaidžiau įvairiose „Barcelona“ klubo amžiaus grupių komandose, todėl sakyčiau, kad tai ir yra vieta, kur aš užaugau, subrendau“, – kalbėdamas su LKL TV sakė krepšininkas.

Su Barselonos miesto ekipa T. Digbeu, kaip sako pats, sužaidė ir kol kas labiausiai gyvenime įsiminusias rungtynes – tai buvo derbis prieš Madrido „Real“ jaunimo komandą.

„Labiausiai man įsiminė U-16 Ispanijos čempionato rungtynės prieš Madrido „Real“. Tas rungtynes pralaimėjome dviem arba trimis taškais, tai buvo be proto atkaklus mačas. Aišku, teisėjai padarė savo, kaip visada“, – juokėsi Prienų ekipos legionierius.

„Betsafe-LKL“ čempionato žiūrovai šį prancūzų talentą turbūt geriausiai prisimena dėl fenomenalaus skrydžio į Klaipėdos „Neptūno“ krepšį – šis dėjimas tapo gražiausiu 2020 metų epizodu.

„Toje situacijoje aš vos nežuvau. Kai nukritau ant žemės, pagalvojau, kad esu laimingas, kad vis dar esu gyvas. Bendrai tokie dėjimai man nėra nauja patirtis, tikrai gana dažnai tenka praktikuotis dėjimus. Visada smagu, kai tai pavyksta rungtynių metu“, – šyptelėjo krepšininkas.

Artimesnė pažintis su T. Digbeu:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris