Prienų ekipa – lyderių netektis patyrusi, bet jas kompensavusi komanda
Foto: LKL/BNS

Prienų ekipa – lyderių netektis patyrusi, bet jas kompensavusi komanda

Autorius: LKL.lt
2021-07-13

LKL.lt tęsia statistinę praėjusio sezono „Betsafe-LKL“ komandų apžvalgą, kurioje bus apžvelgiama jau šeštoji ekipa – Prienų „CBet“.

Prieniškiai 2020-2021 m. čempionate liko penktoje vietoje – tam pasiekti jiems užteko 14 pergalių ir 22 pralaimėjimų pasirodymo reguliariajame sezone. Atkrintamosiose varžybose „CBet“ susikovė su Utenos „Juventus“, tačiau ketvirtfinalio serijoje buvo priversti pripažinti priešininkų pranašumą – 0:2.

Tokie pasiekimai, atsižvelgiant į lyderių praradimus sezono metu, yra verti nuostabos. Didelė dalis laurų už kiek netikėtai gerą pasirodymą atiteko ir metų treneriu pripažintam komandos strategui Mantui Šerniui.

Vis tik statistinėse eilutėse prieniškiai nebuvo ryškūs – jie nepirmavo nei vienoje kategorijoje.

Labiausiai išsiskyrusiu akcentu šioje vietoje būtų galima vadinti spalio 10 dieną rungtynėse prieš Klaipėdos „Neptūną“ pasiektą rezultatą – 36 pataikyti dvitaškiai. Tai šio sezono „Betsafe-LKL“ rekordas.

Žvelgiant iš neigiamų rodiklių pusės, Prienų klubas pasižymėjo gautais blokais ir tapo daugiausiai kartų tokią varžovų rūstybę patyrusiu klubu – gauti 108 blokai. Daugiausiai „stogų“ per vieną mačą prieniškiams išdalino „Juventus“ – net 8 blokai.

„CBet“ savo gretose turėjo daugiausiai minučių žaisdavusį pirmenybių krepšininką. Šios komandos puolėjas Mindaugas Sušinskas per 36 rungtynes ant parketo praleisdavo po 32 minutes ir 19 sekundžių. Pagal iš viso sužaistą laiką jis nusileido tik kur kas daugiau mačų sužaidusiems Gyčiui Masiuliui, Vytautui Šulskiui ir Pauliui Valinskui.

Būtent M. Sušinskas pasibaigus sezonui liko naudingiausiu ekipos žaidėju – jis vidutiniškai rinkdavo po 14,7 naudingumo balų. Lygiai tokį pat naudingumą fiksuodavo ir sezono viduryje į Prienus atvykęs Emmanuelis Lecomte‘as, sužaidęs 15 mačų.

Šis lietuvio ir belgo duetas buvo ir rezultatyviausias komandoje. Jie atitinkamai pelnydavo po 14,8 ir 14,9 taško. Negana to, E. Lecomte‘as dar ir išdalindavo daugiausiai rezultatyvių perdavimų – po 5,1 per rungtynes.

Atkovotų kamuolių grafoje dominavo Vilniaus „Ryto“ paskolintas Martynas Pacevičius, sugriebdavęs 5,9 atšokusio kamuolio. Arčiausiai jo – Einaras Tubutis – vidutiniškai 5,1 atk. kam.

Visgi negalima pamiršti ir dviejų itin skausmingų žaidėjų netekčių, kurios klubą užklupo sezono įkarštyje.

Į Ispaniją išvykęs Regimantas Miniotas iki savo persikėlimo buvo naudingiausias lygos žaidėjas (24,6 naud. bal. per 11 rungtynių). Aukštaūgio fiksuoti skaičiai byloja apie jo žaidimą dvigubo dublio ritmu – 18,5 tšk. ir 10,5 atk. kam.

Kitas sunkiai pakeičiamas žaidėjas – Marquisas Wrightas. Gynėjas iš JAV Prienuose sužaidė 19 mačų, per kuriuos rinko po 17,3 taško, 5,5 rezultatyvaus perdavimo ir 14,3 naudingumo balo.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris